"NOVOSTI" SAZNAJU: Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi kompletirao listu putnika za Mundijal

N. ILjUKIĆ

09. 11. 2022. u 21:17

SRBIJA sa nestrpljenjem čeka selektora naše reprezentacije Dragana Stojkovića. On će u ponedeljak, 14. novembra, poslednjeg dana koji je FIFA odavno odredila, da izdiktira svojih 26 kandidata sa kojima će da putuje na Mundijal u Katar.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Селектор Србије Драган Стојковић Пикси комплетирао листу путника за Мундијал

FOTO: M. Vukadinović

Iako navijači već dugo nagađaju ko će se naći na tom spisku, "Novosti" saznaju da na njemu neće biti nikakvih spektakularnih iznenađenja, niti takozvanih padobranaca.

Jednostavno, popularni Piksi, ili "mister" kako ga od početka mandata oslovljavaju svi fudbaleri i članovi stručnog štaba, ne želi da bude u centru skandala u kakvom je, nažalost, bio jedan od njegovih prethodnika, Slavoljub Muslin.

Podsetimo, ovaj iskusni stručnjak je uspeo da sa "orlovima" 2016. i 2017. godine prođe kvalifikacije za Mundijal u Rusiji, ali je početkom 2018. podneo ostavku na mesto selektora, jer nije želeo da mu drugi sastavljaju tim, a pritisaka je bilo sa raznih menadžerskih strana, pa i samog vrha FSS.

Piksi će ovog puta da se osloni na proverene snage, sa kojima je, takođe, uspeo kao prvoplasirani u grupi da se domogne SP u Kataru.

Postoje samo tri nedoumice. Prvo, Stojković će sačekati poslednji takmičarski vikend u nacionalnim prvenstvima širom Evrope, kada će biti jasno da li ima na raspolaganju sve igrače sa spiska koji je već u njegovoj beležnici.

Zatim, nejasno je i dalje da li će među 26 fudbalera biti neko iz Partizana i Crvene zvezde, pošto se spekuliše da bi u poslednji čas na ovaj spisak mogli da "uskoče" partizanovac Slobodan Urošević i zvezdaš Strahinja Eraković.

I na kraju, pitanje je da li će Srbija u Katar da putuje sa trojicom ili četvoricom golmana. Sigurni putnici su Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković i Marko Dmitrović, a nedoumica je samo da li će se njima pridružiti Mile Svilar iz Rome.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)