DRAGOVIĆ RAZOČARAO DELIJE: Mediji preuveličavaju da je Zvezda moj favorit

Novosti online

21. 05. 2021. u 08:44

DOK ga navijači Crvene zvezde s nestrpljenjem čekaju kao jedno od najvećih pojačanja u modernoj istoriji, Aleksandar Dragović ne želi da 'pali mase' i hladnokrvno poručuje da treba još malo sačekati do njegove konačne odluke.

ДРАГОВИЋ РАЗОЧАРАО ДЕЛИЈЕ: Медији преувеличавају да је Звезда мој фаворит

Foto: AP

Crveno-beli jesu jedna od opcija za Dragovića, ali ne i jedina, što je i sam defanzivac priznao u razgovoru za austrijske medije.

Na pitanje da li bi imao primedbu što se Zvezda navodi kao glavni favorit za njegov potpis, Dragović je rekao:

- Da, imao bih. To da je Zvezda moj favorit su mediji malo preuveličali. Ali je zajedno sa bečkom Austrijom moj voljeni klub. I naravno da je jedna od opcija - rekao je Dragović i dodao.

- Kao i u životu, tako i u fudbalu postavljaš sebi ciljeve. Kad sam bio mali, uvek sam maštao o tome da jednog dana zaigram za Zvezdu. Isto tako sam maštao da ću zaigrati i za reprezentaciju ali mi ni na kraj pameti nije bilo da ću odigrati 89 utakmica za nacionalni tim. Mnogo toga je išlo baš onako kako je trebalo. Sada kad postoji šansa da odem tamo, važno je ostati hladne glave i ne donositi odluke samo na bazi emocije. Uostalom, nikada ne znate šta je prava odluka unapred. Kada donesem odluku, moram da stanem čvrsto iza nje i da izvučem ono najbolje iz nje.

Nastavio je Dragović da priča o izboru novog kluba.

- Imam 30 godina, nisam više talenat i želim da uzmem u obzir sve faktore. Gde ću se osećati komforno? Gde ću imati šansu da igram na visokom nivou? Gde će ta šansa biti fer? I naravno, mora malo da se vodi računa i o finansijama. Da to nije bitno, svi bismo igrali besplatno. Pokušavam u zahtevno vreme korona pandemije da nađem klub ispunjava sve te kriterijume - jasan je defanzivac Austrije.

Koliko emotivno za tebe je bilo što si za Austriju debitovao baš u Beogradu od svih gradova na svetu? Koliko ti je bilo teško da ostaneš hladnokrvan?

- Sada sam stariji i mogu da se nosim sa time. Ali naravno da nije uvek bilo lako. Zato sam u poslednje vreme i počeo da radim intenzivno na sebi sa mojim mentalnim trenerom (u daljem tekstu ‘lajfkouč’ op.a.) van fudbala. Ne mislim samo na situaciju oko narednog transfera već uopšteno u fudbalu. Prethodne dve godine mi nisu bile lake. Mnogo ljudi emotivno donosi važne odluke i možda je to u prošlosti bila moja greška. Govorio sam neke stavri na osnovu prvih utisaka. To je ta srpska krv. Nekad emocije proključaju u njoj. Zato mi ‘lajfkouč’ govori da moram biti hladnokrvan.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi