ARSENAL U NADOKNADI SRUŠIO KRISTAL PALAS: "Tobdžije" zadržale nadu za plasman u Evropu

Novosti online

19. 05. 2021. u 22:18

ARSENAL je u jednom zanimljivom meču pobedio Kristal Palas na "Selhurst parku" sa 3:1 u 37. kolu Premijer lige, i ostao u trci za plasman u Evropu.

АРСЕНАЛ У НАДОКНАДИ СРУШИО КРИСТАЛ ПАЛАС: Тобџије задржале наду за пласман у Европу

FOTO: AP

Važan je ovo bio meč za izabranike Mikela Artete koji su morali da trijumfuju kako bi zadržali nadu da se sledeće sezone nađu u nekom evropskom takmičenju.  To su uspeli da uradi tek u nadoknadi vremena.

Dobro je utakmica počela za "tobdžije" pošto je Nikolas Pepe na asistenciju Kjerana Tirnija savladao Guaitu i doveo Arsenal do prednosti.

Krenuli su domaći po izjednačenje nakon primljenog gola i do njega su došli u 62. minutu preko Kristijana Bentekea.

Potom sledi lud finiš meča. Na tribinama "Selhurst parka" bilo je 6.500 gledalaca i svi su mislili da će meč biti završen bez pobednika, ali da tako ne bude pobrinuli su se gostujući fudbaleri.

Najpre je u prvom minutu nadoknade Martineli doneo prednost Arsenalu, a konačnih 3:1 postavio je Pepe kome je to bio drugi pogodak na meču, a osmi u Premijer ligi.

Posle ovog meča "tobdžije" se nalaze na devetom mestu sa 58 bodova, jedan manje od Totenhema, Evertona i Vest Hema, s tim što "čekićari" igraju svoj meč.

Arsenal u poslednjem kolu dočekuje Barnli, ali ne zavisi od sebe. To znači da moraju da mu se poklope rezultati da bi se domogao Lige Evrope ili Konferencijske lige.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri