UEFA ZBOG KORONE MENJA PRAVILA: Službeni rezultat u slučaju zaraženih koronom, sudije mogu da sude i "svojim" reprezentacijama

Novosti online

05. 05. 2021. u 13:52

OSTALO je još nešto više od meseca do početka Evropskog prvenstva u fudbalu, a neke stvari vezane za pandemiju koronavirusom nisu još sasvim iskristalisane.

УЕФА ЗБОГ КОРОНЕ МЕЊА ПРАВИЛА: Службени резултат у случају заражених короном, судије могу да суде и својим репрезентацијама

uefa

Zato se UEFA pobrinula da ima plan B u svakoj situaciji, bilo da je reč o zaraženim igračima ili čak deliocima fudbalske pravde.

UEFA je zbog toga donela i urgentno pravilo koje će se primenjivati na EP. Naime, uvedena su nova pravila, među kojima je i to da u slučaju da ekipa ima zaraženog igrača korona virusaom, utakmice će biti odložene u narednih 48 sati. Ako to ne bude moguće, onda će meč biti registrovan službenim rezultatom od 3:0 na štetu ekipe koja je imala zaraženog u ekipi.

Takođe, utakmica koja bude pogođena u slučaju zaraženih igrača, mogla bi da bude održana u drugom gradu. Ekipa koja ima zaražene u timu, da bi mogla da odigra odloženi meč, mora da ima najmanje 13 igrača koji su dokazano negativni na testu.

Takođe, uvodi se i novo pravilo kada su sudije u pitanju, pa će po prvi put u istoriji sudije moći da sude svojim reprezentacijama, u slučaju da se desi da i sudije budu zaražene korona virusom i da ne bude moguće drugo rešenje osim da sudija bude iz zemlje koja i treba da igra meč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)