KLOP "KRADE" VLAHOVIĆA: Liverpul favorit za potpis srpskog centarfora

M. Blažić

29. 04. 2021. u 21:05

SEZONA iz snova Dušana Vlahovića (21) u Fiorentini će u junskom prelaznom roku sigurno doći na "naplatu". Posle natpisa o interesovanju Juventusa i Milana, prema pisanju brojnih engleskih medija najozbiljniji kandidat za angažovanje srpskog napadača je Liverpul!.

КЛОП КРАДЕ ВЛАХОВИЋА: Ливерпул фаворит за потпис српског центарфора

FOTO: AP

Još uvek aktuelni šampion Engleske tokom leta planira ozbiljnu reorganizaciju najofanzivnijeg dela tima, pošto je navodno potpuno nesigurna budućnost Salaha, Manea i Firmina na "Enfildu". Po ukusu Jirgena Klopa je reprezentativac Srbije i navodno su prvi kontakti sa klubom iz Firence već uspostavljeni.

Vlahović od leta ulazi u poslednje dve godine ugovora, 17 golova u dosadašnjem toku sezone pokazuju da je u Firenci uveliko "prešao igricu" i nema sumnje da će i čelnici "viole" biti raspoloženi da naplate sjajan učinak svog napadača. Za sada se obeštećenje kreće između 40 i 50 miliona evra, a Englezi pišu da 45 miliona evra na ime obeštećenje neće predstavljati nikakav problem za ostrvskog giganta koji je posle fantastične, imao sezonu iz najgorih košmara.

Engleski mediji su se tokom jučerašnjeg dana nadugo i naširoko bavili svim aspektima igre Vlahovića, uz napomenu da je reč o drugom najboljem strelcu na Starom kontinentu rođenom posle 1. januara 2000. (prvi je sjajni Norvežanin Erling Haland). Pohvale su uglavnom stigle na račun sjajnih realizatorskih sposobnosti, dok mu je kao nešto slabiji segment uzeta igra glavom.

Da podsetimo, Vlahović je ove sezone postigao 17 golova za Fiorentinu, devet iz igre i osam sa bele tačke. Njegov učinak posebno dobija na značaju kada se u obzir uzme ubojitost od početka ove godine. Srpski reprezentativac je od 1. januara do danas postigao čak 15 prvenstvenih golova u dresu Fiorentine.

ĐURIČIĆ META ŠAHTJORA

PORED Vlahovića, ovog leta Italiju bi mogao da napusti i Filip Đuričić (29). Mediji na Čizmi navode da bi naredna stanica u njegovoj karijeri trebalo da bude Šahtjor iz Donjecka, a ključ priče su poodmakli pregovori trenera Sasuola Roberta de Zerbija i Šahtjora. Ukoliko dođe do saradnje sa "rudarima", De Zerbi bi sa sobom poveo četvoricu fudbalera Sasuola, među kojima je i Đuričić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest