RADNIČKI ZA ROĐENDAN IGRA UTAKMICU SEZONE - Stanković: Dugo ne znamo za pobedu, trijumf je imperativ

Novosti online

24. 04. 2021. u 15:57

FUDBALERI Radničkog u nedelju od 14.30 sati gostuju Radniku iz Surdulice, u utakmici 33. kola Superlige Srbije.

РАДНИЧКИ ЗА РОЂЕНДАН ИГРА УТАКМИЦУ СЕЗОНЕ - Станковић: Дуго не знамо за победу, тријумф је императив

FOTO: FK Radnički

Niški tim je 11. na tabeli sa 39 bodova na svom kontu i ima samo bod više od zone ispadanja. Sa druge strane, Radnik igra najbolju sezonu u istoriji kluba. Šesti je na tabeli sa 48 bodova, a igrao je i u polufinalu Kupa Srbije .

Šef stučnog štaba Radničkog Aleksandar Stanković svestan je težine zadatka koji je pred njegovom ekipom. On je debitovao remijem bez golova protiv Javora u prošlom kolu, nije zadovoljan situacijom u ekipi, ali veruje u reakciju igrača i trijumf u Surdulici.

-Čeka nas izuzetno teška i bitna utakmica. Mi nismo u dobrom trenutku, već dugo Radnički ne zna za pobedu, a ona je sada imperativ. Radnik je baš težak protivnik. Pozicija na tabeli govori dovoljno o snazi Radnika, igraju odlično ove sezone, imaju najboljeg strelca lige Makarića i trenera Đorđevića, koji radi ozbiljan posao tamo i koji je pokazao da poseduje ogroman potencijal. Igraju brzo, takmičarski su nastrojeni, dobro su namešteni, ali na nama je da iskoristimo i taj neki momenat u kojem će oni sigurno biti umorni posle dva meča u kratkom roku protiv Crvene zvezde, gde su pokazali mnogo, ali su se mnogo i potrošili. Odradili smo analizu, videli smo odakle nam preti najveća opasnost. Imaju brze bokove, tranziciono su dobri i zaista sve pohvale za njih. Ipak, mi smo se dobro pripremili, znamo šta treba da uradimo i verujem da ćemo dobiti ovaj meč- rekao je Stanković.

Na današnji dan pre 98 godina osnovan je Fudbalski klub Radnički.

--Čestitam svima u klubu, igračima, zaposlenima, navijačima i građanima Niša 98. rođendan Radničkog. Zbog epidemiološke situacije nismo u mogućnosti da obeležimo ovaj značajan datum na način na koji bi voleli, ali kada to prilike dozvole budite uvereni da ćemo ga obeležiti na adekvatan način. Intenzivno radimo kako bismo se što bolje pripremili za naredni prelazni rok i da Radnički već sledeće sezone vratimo na mesto koje mu pripada, a to je vrh srpskog fudbala i igranje u Evropi. Želimo da do 100. rođendana vratimo nas Radnički na međunarodnu scenu. Još jednom, svim fudbalerima, zaposlenima i navijačima Radničkog srećan 98. rođendan- izjavio je Marković. 

Radnički, već po navici, neće moći da nastupi u najjačem sastavu.

-Imamo puno problema u sastavu i to nije nikakva tajna. Na sve poteškoće nadovezala se i teška povreda Filipa Markovića na utakmici protiv Javora, tako da je on završio sezonu i neće moći da nam pomogne u preostalih šest utakmica. Nenad Gavrić je takođe povređen, nije trenirao cele nedelje, pokušao je da „stisne zube“ i trenira u petak, ali je brzo napustio teren i neće putovati u Surdulicu. Dušan Pantelić je rovit, ali će naš medicinski tim dati sve od sebe da ga osposobi za ovu utakmicu. Dobra stvar je što nam se vraćaju Nikola Stevanović i Aleksandar Kovačević, koji bi trebalo da nam donesu čvrstinu i stabilnost u odbrani i u veznom redu. Zbog malog fonda igrača u protokolu protiv Radnika biće dvojica omladinaca Dušanić i Ranđelov. Kratko sam ovde i nisam imao vremena da nešto taktički menjam iz korena. Moramo se osloniti na ovo što imamo. Nemam mnogo izbora oko sastava i igraće oni koji su zdravi i enrgetski spremni da iznesu jedan ovakav meč. Ja iskreno očekujem od nekih igrača, koji imaju svoje ime i prezime, da preuzmu odgovornost u finišu sezone i pokažu da i dalje vrede. Tu pre svega mislim na Đuričkovića, Pantelića, Kovačevića, Kasalicu, Askentijevića i Stevanovića. Moramo da se stegnemo i da kako znamo i umemo osvojimo tri boda, posle kojih bi pritisak pao, atmosfera bi se podigla i to bi nam omogućilo da sezonu privedemo kraju na način na koji želimo- završio je Stanković.

Glavni sudija susreta u Surdulici biće Stanko Ostraćanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a