SUD U ŠPANIJI PODRŽAO "LIGU BOGATIH": UEFA i FIFA vezane ruke, ne mogu ništa protiv Superlige

Novosti online

20. 04. 2021. u 19:42

PRIVREDNI sud u Madridu zabranio je danas Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) i Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) preduzimanje bilo kakve mere protiv pokretanja Superlige Evrope, proizilazi iz odluke u koju je uvid imala agencija "Frans pres"

СУД У ШПАНИЈИ ПОДРЖАО ЛИГУ БОГАТИХ: УЕФА и ФИФА везане руке, не могу ништа против Суперлиге

FOTO: EPA

Odluka suda predstavlja prvu pravnu pobedu za to otcepljeno privatno takmičenje koje je otvorilo sukob u evropskom fudbalu.

U tom kontekstu Privredni sud broj 17 iz Madrida navodi da je "naredio FIFA i UEFA da se uzdrže od donošenja bilo kakvih mera ili preduzimanja akcija, ili izdavanja saopštenja kojim bi se sprečila ili otežala, direktno ili indirektno, priprema fudbalske Superlige".

Dvanaest bogatih evropskih klubova postiglo je juče dogovor o osnivanju Superlige Evrope. Dogovor su postigli Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

Pored 12 osnivača, ligi će se pridružiti još tri ekipe, koje će takođe biti među osnivačima, a ligu će popuniti još pet timova, koji će dobijati pozive za učešće. O

vaj potez bogatih klubova izazvao je brojne negativne reakcije, pre svega Uefe i Fife, nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

UEFA I FIFA najavili su da će ti klubovi snositi posledice, a iz same Superlige su juče poručili da su već pokrenuli pravne radnje kako bi zaustavili akcije koje za imaju za cilj sprečavanje pokretanja tog takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVAK U ZAGRLJAJU JECINE SUPARNICE: Zbog ovog susreta gore mreže - San se danas ostvario (FOTO)