NOVAC JEDINI MOTIV SUPERLIGE: Osvajač Lige šampiona dobija oko 120 miliona evra, a cifra u novom takmičenju je neverovatna

Novosti online

19. 04. 2021. u 13:11

Najbogatiji evropski klubovi zadali su žestok udarac Ligi šampiona, pošto su odlučili da naprave svoje zatvoreno takmičenje.

НОВАЦ ЈЕДИНИ МОТИВ СУПЕРЛИГЕ: Освајач Лиге шампиона добија oko 120 милиона evra, а цифра у новом такмичењу је невероватна

FOTO: Depositphotos

Jasno je kao dan da je glavni i jedini motiv - novac!

Verovali ili ne, osnivači će odmah u startu dobiti čak 3,5 milijardi evra, kako bi "stali na noge" nakon udara koji su pretrpeli zbog pandemije korona virusa.

Klubovi će u Superligi zaraditi mnogo više novca nego u Ligi šampiona. Prvak Lige šampiona je poslednjih sezona ukupno dobijao oko 120 miliona evra, a procurila je informacija da će šampion Superlige zaraditi neverovatnih 400 miliona! 

Evropski velikani neće moći da ispadnu iz ovog takmičenja, imaće osigurano mesto u Superligi, pa više neće morati da strahuju da li će kroz domaće prvenstvo obezbediti mesto koje ih vodi u elitno takmičenje.

Superliga će imati i ubedljivo najveću zaradu od TV prava. U Ligi šampiona UEFA je TV prava prodavala i onda deo novca davala klubovima, a sada će sav prihod ići njima.

Klubovi osnivači, ukupno njih 12 su: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted, Real Madrid i Totenhem.

Projekat podrazumeva formiranje lige u kojoj će učestvovati 20 najboljih klubova - 15 osnivača (tri još uvek nisu poznata) i pet klubova koji će se kvalifikovati na osnovu rezultata u prethodnoj sezoni.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NOJER REKORDER: Golman Bajerna ušao u istoriju Lige šampiona