OVO JE 15 KLUBOVA KOJI ĆE UČESTVOVATI U EVROPSKOJ SUPERLIGI: PSŽ i Borusija Dortmund protiv, čeka se reakcija "srednjih timova"

Novosti online

19. 04. 2021. u 08:27

DVANAEST velikih evropskih klubova saopštilo je da kreiraju novo takmičenje – Evropsku Superligu (ESL).

ОВО ЈЕ 15 КЛУБОВА КОЈИ ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ У ЕВРОПСКОЈ СУПЕРЛИГИ: ПСЖ и Борусија Дортмунд против, чека се реакција средњих тимова

Nejmar šutira na gol Nemaca u finalu 2020. Foto EPA

Klubovi osnivači su: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti, Real Madrid i Totenhem.

A još tri kluba će vrlo brzo saopštiti da im se pridružuju pošto ni oni nisu imuni na novac, međutim iz nekog razloga, za sada nepoznatog, želeli su da pričekaju još malo...

To su Bajern Minhen, Lajpcig i Porto, što bi značilo da je još pet pozicija "otvoreno", pošto se planira liga od 20 klubova koja bi se igrala usred nedelje.

Verovali ili ne jedan od najbogatijih klubova sveta Pari Sen Žermen, za koga bi mnogi pomislili da bi prvi potrčao tamo gde se priča o velikom novcu.

Ipak, razlog zbog kog PSŽ nije u tom društvu je njihov kontroverzni vlasnik Naser El-Kelaifi koji je u izvršnom odboru UEFA, dok je i u komitetu za organizaciju Svetskog prvenstva u Kataru 2022. Ujedno, El-Kelaifi i vlasnik televizije BeIn Sport koja emituje Ligu šampiona, pa nije teško sabrati "dva i dva" i videti da nema interesa u novom takmičenju.

Protiv novog takmičenja je i Borusija Dortmund, dok su "srednji timovi" poput Rome ili Sevilje veoma zaključani i još se ne oglašavaju, pa ni preko alternativnih izvora.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uverena u ubedljivu pobedu protiv Partizana