FUDBALSKI BOJKOT: Čačanski FK Remont pozvao sve klubove iz grada da istupe iz lige ukoliko to uradi Borac 1926

Novosti online

18. 04. 2021. u 13:13

FUDBALSKI klub Remont iz Čačka podržao je danas FK Borac 1926, koji je, po njihovoj oceni, nepravedno kažnjen po optužbi za nameštanje utakmice, i pozvao sve klubove u tom gradu da istupe iz ligaškog takmičenja ukoliko to učini Borac 1926.

ФУДБАЛСКИ БОЈКОТ: Чачански ФК Ремонт позвао све клубове из града да иступе из лиге уколико то уради Борац 1926

FOTO: Boracfk.com

Iz Remonta su naveli da je Borac 1926 "brzopotezno" kažnjen, bez utvrđivanja stvarnog krivca i kažnjavanja onih koji su odgovorni za nameštanje utakmica, ukoliko ih je bilo.

"Svako lomljenje situacije preko kolena, donošenje odluka bez prethodnog postupka, uzimanja izjava i utvrđivanja krivice, danas se dogodilo Borcu 1926, a sutra može bilo kome od nas. Stoga pozivamo sve klubove grada Čačka da se pridruže i ukoliko FK Borac 1926 istupi iz lige, učine isto", navodi se saopštenju FK Remont.

Rukovodstvo Borca 1926 optužilo je ranije "ljude iz Fudbalskog saveza Srbije" da su "igrali na kladionici Borčevu utakmicu, naplatili pare", a klub iz Čačka "izbacili iz lige".

"Majstori iz Fudbalskog saveza Srbije, dođite u tužilaštvo i dokažite svoje tvrdnje, jer ćete biti tuženi s naše strane. Mi mislimo da ste vi ti koji ste igrali utakmicu na kladionici u Aziji i Africi da bi kasnije vi naplatili pare, a nas izbacili iz lige", rekao je sportski direktor i trener Borca 1926 Vladimir Stanisavljević novinarima u petak.

Naveo je da ta konstrukcija sada deluje "filmski", ali da će se "za godinu ili dve dana dokazati da je to bilo tako".

Stanisavljević je rekao da je Borac 1926 kažnjen bez ikakvih dokaza i iznošenja bilo kakvih činjenica u vezi sa eventualnim spornim detaljima sa utakmice Železničar Pančevo – Borac 1926 1:0.

"Ovo je napad na ličnost i obraz ovih igrača, na njihov ljudski integritet. Nikakve činjenici i dokazi nisu izvedeni. Ovo je potpuno nezakonito. Kada se posumnja u nameštanje mora da se saslušaju sudija i igrači", rekao je Stanisavljević.

On je dodao da su trenerska komisija i sudijska strukovna organizacija pregledali utakmicu i da nisu konstatovali bilo šta sporno u toj utakmici.

Stanisavljević je naveo da se Borac 1926 neće žaliti drugostepenom organu FSS jer ga po njegovim rečima, "vodi čovek koji je vodio klub koji je namestio ko zna koliko utakmica", ali je najavio da će protiv odgovornih u fudbalskoj organizaciji biti podneta tužba redovnim sudskim instancama.

Odlukom Disciplinske komisije FSS, zbog nameštanja utakmica novčanom kaznom i oduzimanjem šest bodova kažnjeni su prvoligaši Jagodina i Borac 1926.

Borac 1926 je kažnjen zbog utakmice u Pančevu koju je izgubio od Železničara 0:1, dok je Jagodina kažnjena zbog meča u kom je poražena od Trajala u Kruševcu 0:3.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)