GLEDAMO "NAJPRLJAVIJI" FUDBAL: Iza Srbije sledi Grčka

Novosti online

15. 04. 2021. u 20:15

POSLEDNjE istraživanje CIES-a (Fudbalske opservatorije) prati prosečan broj prekršaja na mečevima evropskih nadmetanja.

ГЛЕДАМО НАЈПРЉАВИЈИ ФУДБАЛ: Иза Србије следи Грчка

Ilustracija sport Foto Dephositos

Došli su do zaključka da se u Evropi prosečno na svakoj utakmici zabeleži 28 prekršaja, ali ono što je posebno interesantno jeste da je Srbija lider Starog kontinenta u ovom parametru. Dakle, možemo reći da gledamo “najprljaviji” fudbal.

U Linglong Superligi, na svakoj utakmici vidimo u proseku 35,6 prekršaja, što je statistika koja svakako poražava, jer gotovo na svaka tri minuta glavni arbitar mora da prekida igru zbog faula. Dodajmo da je statistika obuhvatila sve utakmice odigrane od 1. jula 2019. godine, pa do 3. marta 2021. godine.

Dakle, Srbija je u ovoj statistici pobedila sve moguće konkurente, ali to je daleko od pohvalnog.

Prva liga koja nas prati jeste ona koja se igra u Grčkoj, a tamo gledamo u proseku 33,8 faulova po utakmici, što je već velika razlika, a onda idu Bugarska, Portugal, Češka, italijanska Serija B, Ukrajina, Slovačka, Belorusija i Rumunija. Sve govori u prilog da se u istočnom delu Evrope sudije češće odlučuju da se late pištaljke.

Razlog zbog kojeg je ovo istraživanje urađeno jeste kako bi se procenila potreba za nadoknadom vremena, odnosno kako bi se videlo koji su sve razlozi za nadoknadu.

To znači da se 16,8% utakmice u Srbiji potroši na faulove i njihovo izvođenje, a zanimljivo je da po tome ipak nismo u na vrhu, već su to Grci, koji više otežu i 19% meča im odlazi na ovu stvar. Najbolji su Holanđani sa 11%, dok vremenski Turci sa 35 sekundi u proseku po prekršaju oduzimaju najviše vremena kod prekida.

(TELEGRAF) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati