ZLATAN DRŽI KLADIONICU? Ako se optužbe pokažu tačnim, čeka ga trogodišnja suspenzija?!

Novosti online

14. 04. 2021. u 19:22

PREMA pisanju pojedinih stranih portala švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović bi mogao na neslavan način da završi bogatu fudbalsku karijeru.

ЗЛАТАН ДРЖИ КЛАДИОНИЦУ? Ако се оптужбе покажу тачним, чека га трогодишња суспензија?!

Foto: AP

Naime, kako prenosi portal "Sprtblader", firma "Unknown AB", čiji je jedan od vlasnika švedski fudbaler, ima 10 procenata u upravljačkoj strukturi kladionice "Bethard.com", što je strogo zabranjeno prema FIFA i UEFA pravilima. 

Ukoliko se ovaj podatak ispostavi kao sto posto tačan, Ibrahimović bi mogao da se nađe "na tapetu" UEFA i FIFA koje strogo zabranjuju igračima bilo kakvu umešanost, na bilo koji način, u kladioničarski biznis.

Švedski mediji  pišu da bi Zlatan mogao da bude kažnjen i sa astronomskih 100 miliona evra ili da bude suspendovan iz fudbala na maksimalne tri godine, ako se ispostavi da je prekršio pravila.

Povodom ovog slučaja oglasio se i FS Švedske.

- Nismo razgovarali sa Zlatanom. Ne razmišljam o mogućoj kazni za njega, ali bih voleo da dobijem preciznije informacije od FIFA vezano za regulative u oko ovog slučaja i kako se one interpretetiraju - rekao je generalni skretar švedskog fudbalskog saveza Hakan Sjorstrand.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)