ČAČANI IDU NA POLIGRAF: Borac negira učešće u nečasnim radnjama

Novosti online

13. 04. 2021. u 11:42

UEFA je dostavila Fudbalskom savezu Srbije podatke, potkrepljene ozbiljnim sumnjama, o nameštanju utakmica u domaćim takmičenjima. Pod lupom su po dva meča iz Super lige i Prve lige Srbije.

ЧАЧАНИ ИДУ НА ПОЛИГРАФ: Борац негира учешће у нечасним радњама

FOTO: Boracfk.com

Jedan od prvoligaških mečeva na koji se sumnja je i duel Železničara i Borca koji je završen pobedom domaće ekipe sa 1:0.

Čačanski klub oglasio se saopštenjem u kom negira bilo kakvu povezanost sa nameštanjem.

Saopštenje FK Borac prenosimeo u celosti:

"Kao klub smo pogođeni tim sumnjama i optužbama uzdrmani jer Borac Čačak jeste bio i sada je u finansijskoj i rezultatskoj krizi, ali nikad se nije bavio nečasnim radnjama, bodove je gubio i osvajao isključivo odnosom na terenu. Sumnja da smo učestvovali u nameštanju utakmice temelji se na površnim i nejasnim činejicama za neku takvu vrstu optužbe, koja direktno urušava integritet kluba i zaposlenih.

Mišljenja smo da se takve optužbe temelje isključivo na provokaciji prema našem klubu, a trojica igrača koja su sumnjiva lica oličenje su poštenja, ne samo oni nego i porodice iz kojih potičiju. Činjenice koje izazivaju sumnju prema nama su površne, da ne kažemo smešne jer pad kvote na određene timove u našoj ligi je normalna i redovna stvar, bukvalno svako kolo gotovo na svim utakmicama.

Zbog svega, da bismo se kao klub ogradili od tih kladioničarskih kombinacija, predlažemo institucijama UEFA ili FSS da organizuju poligrafsko ispitivanje za našu trojicu igrača i za glavnog sudiju. Sve činjenice ukazuju na to da je sudija isključivo krivac za naš poraz, naravno pored naše igre, ali već smo pokazali u tekućem prvenstvu u kakvoj smo formi", zaključuje se u saopštenju Borca iz Čačka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024