MAMIĆ OBJAVIO EKSKLUZIVNE DOKUMENTE: "Dinamo je bio kanta za šutiranje, a ja Bil Gejts" (FOTO)

Novosti online

13. 04. 2021. u 08:29 >> 08:44

ZDRAVKO Mamić je možda izgubio pravosudnu bitku protiv hrvatske države, ali ne odustaje od medijskog cirkusa.

МАМИЋ ОБЈАВИО ЕКСКЛУЗИВНЕ ДОКУМЕНТЕ:  Динамо је био канта за шутирање, а ја Бил Гејтс (ФОТО)

FOTO: Printskrin

Begunac od hrvatskog pravosuđa vrlo je aktivan na svom Fejsbuk kanalu gde svakodnevno objavljuje priče o sudijama i njihovoj navodnoj umešanosti u kriminalne aktivnosti, a juče je otišao i korak dalje

Objavio je ekskluzivne ugovore o zajmu kojima je Dinamu posudio 82 miliona kuna (oko 11 miliona evra) u trenutku kada je bio u finansijskoj krizi.

- Ja nisam normalan. Na računu sam imao 40 miliona maraka u gotovini od izgradnje zgrada, prodaje preduzeća i drugih poslova u kojima sam se borio rukama i nogama. Bio sam najlakši i najslobodniji čovek na svetu. Ministri, gradonačelnici, predsednici i drugi ugledni građani plaćali su da budu u mom društvu. Da sam tada novac stavio u nekretnine, zlato i akcije, ležao na Bahamima i penzionisao se, danas bih bio milijarder, ali danas ne bi postojao Dinamo. Moja porodica bi bila bezbrižna. Ali nisam to ja. Pored tih 40 miliona maraka, Sportska agencija Mamić imala je ugovor sa 100 najtalentovanijih fudbalera Hrvatske i regiona. Nenormalan kakav sam, krajem 2002. godine, odlučujem da sve što imam uložim u mrtvaca, klub koji protiv sebe ima 114 tužbi, stotine miliona duga, nema igrača, nema novca za grejanje ili struju. Iz ljubavi, a većina vas bi rekla iz gluposti, uzmem svoj novac i dam ga u klub da bi preživeo. Klub koji u to vreme ne vredi prebijene pare na tržištu, a od imovine ima muku i probleme. PRVI PUT U ISTORIJI iznosim u javnost deo ugovora o zajmu, bez cenzure. Dao sam 82 miliona svog novca, samo da bih Dinamo održao u životu. A danas sam lopov. Lopov čega? Dinamo je bio kanta za pucanje, a ja Bil Gejts - napisao je Mamić u svom saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)