VELIKI ČOVEK - ZINEDIN ZIDAN: Bilo bi dobro da Mesi ostane u Barseloni, ne želim da mu ovo bude oproštaj od "El Klasika"

Novosti online

09. 04. 2021. u 17:09

ZINEDIN Zidan je pokazao odavno da je veliki trener, ali i da je veliki čovek.

ВЕЛИКИ ЧОВЕК - ЗИНЕДИН ЗИДАН: Било би добро да Меси остане у Барселони, не желим да му ово буде опроштај од Ел Класика

FOTO: AP

Malo ko bi rekao ono što je francuski stručnjak pred duel Real Madrida i Barselone koji se igra sutra od 21 sat u prestonici Španije.

Zidan je poručio da bi voleo da Lionel Mesi ostane da igra za Barselonu.

- Ne želim da ovo bude Mesijev oproštaj od "El Klasika". Bilo bi dobro da ostane u Barseloni. Lepo mu je tamo. Dobro bi bilo i za nas da nastavi da igra u Primeri - rekao je Zidan.

Inače, omaleni Argentinac je do sadaodigrao 44 "El Klasika", postigao je 26 golova i namestio je 14.

Ipak, Mesi "posti" već šest utakmica kada su mečevi sa Realom u pitanju, ali nalazi se u velikoj formi, pošto je do sada 23 puta tresao mreže rivala u Primeri.

- Zna se kakav je igrač. Može da mu se desi da ne postigne gol, ali to ne kvari utisak o njemu kao fudbaleru. Tek da se zna: ne igramo protiv Mesija, nego protiv Barselone, ima naš protivnik dosta kvalitetnih drugih fudbalera. Pokušaćemo da ih zaustavimo.

POŠTOVANjE Zidan bi voleo da Mesi ostane u Barseloni/FOTO: AP

Zidan se ne nada samo ostanku Mesija, već i Serhija Ramosa u redovima "kraljevića". No, uprava kluba i iskusni defanzivac nikako ne uspevaju dapronađu zajednički jezik.

- Nadam se da ni Ramosu ovaj klasiko neće biti poslednji. Valjalo bi i on da ostane.

Trka za titulu u Španiji je veoma neizvesna. Real ima pet vezanih pobeda i prišao je na tri boda vodećem Atletiku, između je Barselona sa bodom manje od "jorgandžija", a do kraja prvenstva je ostalo još devet kola.

- Atletiko je u prednosti, ali ima i on težak raspored. Oduvek sam govorio da je prvenstvo teško i zahtevno sa takmičarskog aspekta. Neće se prvak znati maltene do poslednje runde. Dosta bodova je u opticaju. I ne, ne vredi eventualna pobeda nad Barselonom više nego one nad Kadizom i Eibarom. Naravno da uticaj nije isti, ali na kraju krajeva to su i dalje tri poena.

Neka pristalice kluba iz Madrida smatraju da bi eventualno poraz od Barselone značio kraj šampionskih ambicija za Real.

Duel Real Madrid - Barselona igra se u subotu od 21 sat na stadionu "Alfredo di Stefano".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)