STEFAN MITROVIĆ O RONALDU: Kristijano je arogantan tip

Novosti online

05. 04. 2021. u 12:28

STEFAN Mitrović je gostovao na TV Prva u jutarnjem programu.

СТЕФАН МИТРОВИЋ О РОНАЛДУ: Кристијано је арогантан тип

FOTO: M. Vukadinović

On se dotakao brojnih tema, a svakako je najzanimljivija bila ona najaktuelnija - meč sa Portugalom i sve što se na njemu odigralo.

"Dobar dan svim gledaocima i hvala puno na pozivu. Kako čitam komentare, sve se brzo dešavalo i nisam imao vremena da sagledam sve utiske i da pogledam šta se desilo jer sam u 14 dana igrao 5 utakmica i ovo mi je prvi slobodan dan posle dužeg vremena i napokon ću pričati sa prijateljima i videti sve. Stvarno uživam u svakom momentu trenutno i zahvaljujem fudbalu na svakoj mogućnosti"

Stefane, da se vratimo na početak saradnje sa Piksijem

"Znate kako dugo smo čekali predstavljanje selektora i na našu radost je to bio Mister Piksi. Drago mi je što sarađujem s njim, doneo je autoritet i novu energiju i postavio sve na svoje mesto što se vidi i na terenu. To je čovek koji nam je trebao sve ove godine, svima je ulio poverenje i psotavio disciplinu, iznenadio nas je sve i oduševio svojim stavom. Stavio nam je u glavu da verujemo u sebe i da možemo da pobedimo svakog. Kvalitet imamo, a trebao nam je čovek da nam pokaže pravac"

Da li je discplina jedino nedostaja?

"Nije naravno, daleko je to od vojničke disciplne, samo su se neke stvari stavile na svoje mesto. Svašta se pisalo o reprezentaciji i mnogo toga nije tačno. Ja mogu da kažem da su momci uvek dolazili i profesionalno obavljali obaveze. Rezultati nisu bili dobri i bilo je raznih spekulacija, ali mogu da kažem da su svi profesionalno obavili svoje obaveze i ono što se desilo protiv Škotske je velika žal jer nismo otišli na EP i treba gledati napred jer to treba da nam bude motiv"

Kako je to kad iznerviraš Ronalda?

"Ja sam neko ko nikada ne odustaje i uvek ću dati sve na terenu za svoju ekipu da dođemo do rezultata i to se desilo protiv Portugala i išao sam do kraja pa se desilo šta se desilo. Kada sam video kako je prošla licitacija za traku bilo mi je još draže jer smo pomogli malom Gavrilu i baš mi je drago što se to desilo"

"Prvo poluvreme smo ušli sa previše respekta i primili dva glupa gola, ali smo dali sve od sebe u drugom poluvremenu kada smo videli i njihov strah hjer smo ih nadigrali i bili jedina ekipa u drugom poluvremenu na terenu. To nam je falilo, da pokažemo karatker kada smo u minusu. Videla se nevoza i kod Ronalda i kod saigrača i u karijeri nije imao slučaj da bude toliko inferioran i baš mi je drago što smo pokazali da protiv šampiona odigramo dobro. Iskreno poštujem Ronalda jer je pravi primer sportiste i pokazao je kako treba da se ponaša, ali je na terenu arogantan i ne dozvoljava da mu niko priđe i to mi se nije svidelo kod njega. Ali dobro svako ima svoj stav na terenu. On je takav. Svakako poštovanje za njega".

Pošaljite 973 na 3030 za malog Gavrila, Mitrović je poklonio dres:

"Mislim da treba da probudimo svest kod ljudi koji mogu da pomognu na bilo koji način. Ja sam učinio mali gest, a nadam se da ćemo saigrači i ja uraditi više za organizaciju i da skupimo novac za lečenje malog Gavrila. Veliki je novac i treba se zapitati da li lek koji spašava dete košta 2,5 miliona. U šta se pretvara život u šta se pretvara svet? Svi da damo maksimum i da pokažemo da smo najjači kad je najteže"

Upitan je Mitrović i da li reprezentativci osećaju pritisak:

"Ne osećamo pritisak osećamo u momentu i idemo od utakmice do utakmice. Tek je početak imamo još mnogo utakmica da odigramo i nismo ni blizu cilja koji smo zacrtali, a to je plasman u Katar na SP. Mislim da treba da ostanemo fokusirani nanašu igru i da kao ekjipa budemo bolji i ako se budemo fokusirali na nas doći će i kvalitet i nećemo biti daleko od cilja".


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)