ŠVAJNŠTAJGER ODUŠEVLJEN MAKEDONCIMA: Nije im dosuđen penal, a pobedili su bivšeg prvaka sveta

SKORO 20 godina Nemačka nije izgubila domaću utakmicu kvalifikacija, a onda se pojavila srčana Severna Makedonija i u Duizburgu (2:1) kreirala ubedljivo najveću senzaciju martovskog ciklusa borbama za Katar 2022. Bio je 1. septembar 2001, kada je Engleska pregazila "pancere" u Minhenu (1:5) i sve do rapsodije momaka Igora Angelovskog niko nije ponovio taj uspeh.

ШВАЈНШТАЈГЕР ОДУШЕВЉЕН МАКЕДОНЦИМА: Није им досуђен пенал, а победили су бившег првака света

FOTO: EPA

- Moje poštovanje ide Severnoj Makedoniji. Primili su gol iz nesrećnog penala, suđen im je nesrećan penal, takođe nisu dobili čist jedanaesterac i opet su dobili četvorostrukog prvaka sveta - napisao je Bastijan Švajnštajger, nekadašnji kapiten Nemaca, na "Tviteru".

Ali, što drugi pre njih nisu mogli, jesu Elif Elmas, Arijan Ademi i neverovatni Goran Pandev, koji u 37. godini nosi dres naših južnih komšija sa istim onim žarom koji ga je krasio i kada je debitovao davne 2001.

- Ovi momci su još jednom učinili čitavu Makedoniju ponosnom. Pobedili smo četvorostrukog šampiona sveta, koji nije poražen u kvalifikacijama 20 godina. Ko će rušiti tradicije ako ne ovi naši sportski heroji - rekao je selektor Angeleovski posle velikog iznenađenja u kvalifikacijama koje su iznedrile još neke neočekivane rezultate.

A jedan od njih bi možda mogla da bude i savršen učinak Jermena koji su bili bolji od Rumunije, Islanda i Lihtenštajna i dodatno zakuvali tu grupu gde su Severna Makedonija i Nemačka. Tako su postali jedna od četiri selekcije koja ima maksimalan skor u martovskoj akciji, zajedno sa Italijom, Engleskom i naročito impresivnom Danskom, koja je do sve tri pobede došla zajedno sa gol razlikom od 14:0!

Pandev i društvo slave u Duizburgu Foto AP

 

SRBIJA NAJBOLjA U REGIONU

OD ekipa koje su činile nekadašnju Jugoslaviju, u prvom ciklusu kvalifikacija, po bodovima i učinku najbolje se pokazala Srbija. Savladali smo Irce i Azerbejdžan i uz herojski remi sa Portugalijom smo stigli do sedam poena. Iza su Makedonci, Crnogorci i Hrvati, koje je u komšijskom derbiju Slovenija sprečila da dođu do maksimalnog učinka. Najslabije su odigrali reprezentativci BiH, koji imaju samo jedan bod u tri meča.

"SFRJ" TABELA

1. Srbija 3 2 1 0 7:5 7

2. S. Makedonija 3 2 0 1 9:4 6

3. Hrvatska 3 2 0 1 4:1 6

4. Crna Gora 3 2 0 1 6:3 6

5. Slovenija 3 1 0 2 2:3 3

6. BiH 2 0 1 1 2:3 1

o Učinak u kvalifikacijama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!