STOJKOVIĆ POSLE TRIJUMFA SRBIJE: Najvažnije je da smo pobedili, uradićemo sve da ostanemo prvi u grupi

Novosti online

30. 03. 2021. u 20:27

FUDBALERI Srbije pregrmeli su Azerbejdžan i slavili sa 2:1, a utiske posle meča izneo je selektor Dragan Stojković Piksi.

СТОЈКОВИЋ ПОСЛЕ ТРИЈУМФА СРБИЈЕ: Најважније је да смо победили, урадићемо све да останемо први у групи

FOTO: FSS

"Orlovi" nisu blistali, ali su zahvaljujući pogocima Aleksandra Mitrovića uspeli da dođu do tri boda.

- Najvažnije je da smo uspeli da ostvarimo ono što smo želeli, da osvojimo važna tri boda. Znali smo da će da bude ekstremno teška utakmica. Drugo poluvreme je pokazalo da stvari mogu da odu u drugom toku. Čestitam igračima na jakom karakteru i negubitku nade da možemo da dođemo do tri boda posle primljenog gola. Prelepo veče u Bakuu, po svim parametrima smo pokazali da smo bolja ekipa od Azerbejdžana – kazao je Stojković u prenosu za "Sport klub" po završetku meča u Bakuu.

Ono što malo može da brine je to da je Srbija ponovo iz sopstvene greške primila gol. Ipak, nagrađena je zbog velike borbenosti.

- U svakoj utakmici moramo da igramo ovako, da pokažemo lice da se ne predajemo. Već smo govorili da ne postoji ta reč kod nas i da ne želimo da je koristimo. Uz fantastičnu borbenost i verovanje da možemo da napravimo dobar rezultat, to je put kojim moramo da idemo. Naši igrači dolaze iz teških prvenstava, ne treba zaboraviti na umor, ali pokazali su strahovitu želju da počnu kvalifikacije uspešno. Možemo da budemo zadovoljni.

Naša reprezentacija je prva na tabeli sa sedam bodova iz tri utakmici i nastojaće da tu i ostane.

- Mi ćemo da uradimo sve da ostanemo prvi u grupi. Verujemo da možemo, to niko ne može da nam oduzme. Bićemo sve bolji i bolji. Znali smo da će da bude ovakva utakmica, nemoguće je da će neko da pobeđuje ovde sa tri-četiri golova razlike. Pokazali su igrači da pozitivna atmosfera može da utiče na celokupan ambijent, pobede dolaze kao rezultat toga. Mislim da su i izmene doprinele tome da se ponovo uspostavi igra i ritam. Drugi gol dolazi kao kruna, dva gola Mitrovića, fantastičan skok u njegovoj igri – zaključio je Stojković.

Podsetimo, Srbija je u pobedila Irsku (3:2), Azerbejdžan (2:1) i remizirala je sa Portugalom (2:2).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju