BIVŠI SELEKTOR SKENIRAO PIKSIJA: Ako se ne plasiramo u Katar Srbija nikako ne sme da ponovi grešku iz prošlosti

Novosti online

30. 03. 2021. u 10:58

FUDBALSKA reprezentacija Srbije u utorak od 18 časova u Azerbejdžanu igra treći meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Nekadašnji selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon veruje u "orlove" i Dragana Stojkovića Piksija.

БИВШИ СЕЛЕКТОР СКЕНИРАО ПИКСИЈА: Ако се не пласирамо у Катар Србија никако не сме да понови грешку из прошлости

FOTO: M. Vukadinović

Pižon je za RTS govorio o reprezentaciji Srbije, gde je istakao da veruje da naš nacionalni tim može da se vrati na pravi put.

- Bio bih neskroman da kažem da nam se ne vraća, ali ne treba ih hvaliti previše. Svaka utakmica je interesantna, prva utakmica 3:2, pa onda 2:2. Sada sledi nezgodan protivnik. Gledao sam uživo tu davnašnju utakmicu s Azerbejdžanom i za mene je danas najteža utakmica. Nije veliko ime, a mora se pobediti- počeo je Pižon.

On je prokomentarisao učinak Stojkovića, i napomenuo da mu nije bilo jednostavno da napravi ovako dobre rezultate u prva dva meča.

- Uvek je za drugo poluvreme ostavljao ono pravo, da nadokandi ono što je izgubljeno u prvom. Nije imao ni vremena sve igrače da upozna i ove utakmice će mu doći dobro što će moći da sagleda sve igrače. Mislim da sada nije bio siguran u sve igrače, nije imao ni prijateljsku utakmicu neku, da proba igrače. Ovo nije bilo u dobrom trenutku, da za ovako važne utakmice mora odmah da nađe najbolji tim.

Pižon je Piksija čak stigao da uporedi i sa Žozeom Murinjom.

- Velika je uloga. Gledao sam Murinja, za kojeg mislim da nije veliki trener na terenu koliki je orator, ali on je i time napravio velike rezultate. Piksi je bio veliki igrač i on ima tu sposobnost dobrog oratorstva i ja verujem da on može da napravi odlične rezultate.

Bivši selektor je kao glavne igrače Srbije naveo Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića.

- Mnogo verujem u njih dvojicu. Za današnji meč najviše gledam ka njima dvojici. Svi su oni dobri igrači iz evropskih klubova, mislim da imamo dobre šanse. Mislim da na prekidima možemo da damo gol i da tu uradimo mnogo.

Na kraju, Petrović navodi i da bi Piksi trebalo da ostane selektor i za naredni kvalifikacioni ciklus, a objašnjava i zašto.

- Za Stojkovića kao selektora su svi bili, što njemu i olakšava rad. Ako se i ne plasiramo na Mundijal, mislim da bi on trebalo da ostane, jer teško će da neko posle dođe i da ima više vremena, rekao je Vladimir Petrović Pižon.

(Republika) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije