NEĆE BITI REPRIZE 2003! Piksi: Gurbanova i taj poraz, i dalje pamtimo

N. ILjUKIĆ

30. 03. 2021. u 09:30

KOGA Gurban Gurbanov tri puta "ujede", ima razloga da se plaši i Alija Gorbanija. Ime i prezime napadača Azerbejdžana je još davne 2003. poznatim učinila reprezentacija Srbije i Crne Gore koju je trenirao Dejan Savićević, u vreme dok je predsednik Saveza bio Dragan Stojković.

НЕЋЕ БИТИ РЕПРИЗЕ 2003! Пикси: Гурбанова и тај пораз, и даље памтимо

FOTO: FSS

Ta dva meča iz kvalifikacija za EP u kojima je "plavima" Gurbanov prvo u Bakuu smestio dva komada i preokrenuo od 0:1 do 2:1 za tri minuta, pa još jedan gol u remiju u Podgorici (2:2) su anegdote koje se, evo, prpričavaju i dan-danas, uoči dvoboja trećeg kola kvalifikacija za SP u kome "orlovi" večeras (18.00 - Nova S) gostuju Azerbejdžanu.

Sudbina je opet spojila Piksija sa Bakuom, a u napadu Azerbejdžana je trenutno prvi špic Ali Gorbani. Valjalo bi da ga "orlovi" ne učine planetarno poznatim, 18 godina posle Gurbanova!

- Gurbanova i dalje dobro pamtimo, ali nadam se da do neke neprijatne reprize neće doći -poručio je Stojković na konferenici za medije u Bakuu.

- Moji igrači će upozorenje dobiti na poslednjem treningu pred meč. Oni su dovoljno pametni da shvate da ne postoji nijedan lak susret bez obzira na ime protivnika. Naravno, sa moje strane dobiće informacije koje su potrebne. Smatram da je ovo jedna ekstremno teška utakmica, ekstremno težak protivnik i sa tim saznanjem mi moramo ući u utakmicu. Ući, odigrati je i završiti je na način na koji mi to želimo. Samo uz najozbiljniji pristup.

Srbija je osvojila četiri boda u prva dva kola kvalifikacija i čini se da joj je put ka Mundijalu u Kataru sledeće godine širom otvoren, direktno ili kroz baraž.

Selektor Stojković je i pred utakmicu sa Republikom Irskom, pogotovo pred duel sa Portugalijom iznenadio sastavom tima sve oko sebe, najviše navijače. Nema sumnje da će i pred večerašnji duel na Olimpijskom stadionu da meša karte, ali i da će u napad na Azere da pošalje golgeterskog rekordera svih vremena Aleksandra Mitrovića, možda da se oduži minutažom i Nemanji Radonjiću za sve što je uradio u drugom poluvremenu protiv Portugalaca.

Sinoć je pred novinarima u Bakuu bio i Filip Đuričić.

- Meč sa Azerbejdžanom moramo da shvatimo ozbiljno kao što smo to uradili protiv Irske i Portugalije. Moramo ući jako u meč, da budemo veoma skoncentrisani, fokusirani. Svi smo veoma motivisani da igramo za svoju zemlju i ono što je najvažnije, svi smo svesni da neće biti lako. I to je naša velika prednost pred meč sa Azerbejdžanom - poručio je Đuričić.

Srbija kreće u pohod na sedmi bod na startu kvalifikacija. U kakvom se stanju našao Fudbalski savez Srbije i deprimirani tim koji je upao u šake novom selektoru, ovaj scenario nam se sada svima čini kao prelepa priča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili