ŽIVADINOVIĆ U SVOM STILU O IGRI SRBIJE: "Bard" udario na "orlove" - mnogo smo se uzdigli, Piksi još uvek ništa nije uradio!

Novosti online

29. 03. 2021. u 10:45

NEKADAŠNjI selektor Jugoslavije Milan Živadinović istakao je u razgovoru za "Alo" da nije iznanđen igrom Srbije, kao i da ona mora da bude dosta bolja kako bi se ostvario cilj.

ЖИВАДИНОВИЋ У СВОМ СТИЛУ О ИГРИ СРБИЈЕ: Бард ударио на орлове - много смо се уздигли, Пикси још увек ништа није урадио!

Foto arhiva VN

On je jasan i glasi - plasman na Mundijal u Kataru 2022. godine.

Popularni "Bard" se dotakao utakmice sa Portugalom (2:2) u kojoj su "orlovi" nadoknadili zaostatak od dva gola.

- Gledao sam utakmicu i nervirao se. Bili su Portugalci bolji, tu nema priče, zaslužili su pobedu. Imali smo sreće da posle dva gola zaostatka stignemo, a onda i da sudija poništi čist gol. Moramo da priznamo, bio je gol, nema priče. Naš kvalitet nije sporan, njega ima, ali ne sme biti oscilacija. Da vi igrate jedan period odlično, a drugi katastrofalno... takva igra nas neće nigde odvesti - kaže Živadinović i dodaje:

- Moraju reprezentativci da se smire, da ohlade glave. Mnogo su se pro***čili, iskreno da vam kažem. Hvala Bogu pa nas je pogledao na ovom meču. Treba njemu da se zahvalimo i prihvatimo ovaj poklon, ali i popravimo našu igru koja nije idealna. 

Irska i Portugal su prošli, sada na red dolaze manje atraktivni rivali - Azerbejdžan i Luksemburg, što Živadinovića plaši.

- Naš problem nisu Irci ili Portugalci, već Luksemburg i Azerbejdžan. Nama nikada nije manjkalo motivacije kada igramo protiv jačeg protivnika, ali kada je u pitanju neka slabija reprezentacija odmah "du*e gaće žvaće", da oprostite na izrazu. Igru moramo da popravimo ako želimo da se nađemo na Svetskom prvenstvu. Sada će uslediti period lagodnog života, mislimo da je sve super nakon četiri boda, ali neće biti lako u Bakuu, verujte mi.

Portugalci su se bunili nakon utakmice u Beogradu i nepriznatog gola, a Živa smatra da bi baš to moglo da "pogura" aktuelnog šampiona Evrope ka prvom mestu. Po njegovim rečima FIFA je briga za Srbiju.

- Znate kako, mene ne bi začudilo da se Portugalci žale FIFA za utakmicu u Beogradu. Naravno, sada više ne može ništa da se vrati, ali oni su aktuelni prvaci Evrope, sigurno da će ih neko "pogurati" malo u daljem toku kvalifikacija. Imaju veću podršku od nas, mi smo nebitni njima. Toga se malo plašim...

SLAVLjE Srbija je odigrala 2:2 protiv Portugala/FOTO: M. Vukadinović

Imao je "Bard" komentar i na ponašanje Kristijana Ronalda, nakon što mu nije priznat gol. Vikao je na sudiju Danija Makelija, bacio je kapitensku traku na teren, napustio je teren u besu.

- To što je Ronaldo je sramotno. Čovek je folirant, egoista... Za takve stvari se dobija šest meseci zabrane bavljenja fudbalom. Pa šta ako si ti Ronaldo, da li to znači da svi treba da se onako ponašaju. Tako nešto se ne radi ni na treningu. Svaka njemu čast za sve što je uradio u karijeri, ali onako nešto je nedopustivo. Nije ni sudija za sve kriv, ne može on baš sve da vidi, naročito u ovakvim okolnostima kada nema VAR-a i tehnologije.

Na kraju se dotakao i selektora Stojkovića. Odmah posle meča sa Portugalom krenula je lavina pozitivnih komentara upućenih Piksiju.

- Iskreno me nervira to hvaljenje i veličanje Piksija. Čekaj bre, dečko, pa ništa ti još nisi uradio. Nema svrhe kovati ga u zvezde nakon dve utakmice, pa mi moramo još mnogo da igramo. Posle kad izgubimo, opet ćemo ga pljuvati i tražiti ostavku. Čekajte da mi dođemo do cilja, da se plasiramo na Mundijal, pa ćemo lako reći: Bravo, majstore, svaka čast" - zaključio je Živadinović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOJEVIĆ PRED DERBI: Stvorila se slika da kad neko uzme titulu, a ne pobedi derbi, nije bolji