KO POSLE KOKEZE? SRBIJA ČEKA ČETVRTOG PREDSEDNIKA: Panta vodi do izbora, a posle Zečević, Terzić, Laković, Vidić...

Novosti online

22. 03. 2021. u 14:19

ODLAZAK Slaviše Kokeze sa mesta predsednika FSS je uzburkao fudbalsku čaršiju. Krenule su licitacije ko bi mogao da bude novi prvi čovek srpskog fudbala.

КО ПОСЛЕ КОКЕЗЕ? СРБИЈА ЧЕКА ЧЕТВРТОГ ПРЕДСЕДНИКА: Панта води до избора, а после Зечевић, Терзић, Лаковић, Видић...

Foto: N. Paraušić

Srbija čeka četvrtog predsednik posle Zvezdana Terzića, Tomislava Karadžića i pomenutog Slaviše Kokeze. Ono što je jedino trenutno izvesno je da će tu dušnost do izbora obavljati sadašnji potpredsednik Marko Pantelić.

U nareednih nekoliko meseci bivši napadač Crvene zvezde će pripremati teren za budućeg glavnog čoveka.

Četvorica ljudi slove kao najozviljniji kandidati za četvrtog predsednika FSS. Prvi, ne mora da znači da je i glavni, Zvezdan Terzić, čovek koji je bio već na čelu Saveza. Prvi čovek Zvezde je pokazao na Marakani da radi pravu stvar, ali pitanje je koliko je dobro vraćati nekoga ko je već bio na toj poziciji.

Ako postoji sinonim za uspešnog funkcionera u sportu onda je to Žarko Zečević. Bivši proslavljeni košarkaš i nekada fenomenalan lider u Humskoj je od fudbalskog kluba Partizan u jednom trenutku napravio instituciju i preuzeo primat od Crvene zvezde, ne samo rezultatski već i infrakstuturno.

Foto: N.Skenderija

 

Treći kandidat je Nemanja Vidić, koga bi čini se fudbalska javnost volela najviše da vidi. Nedavno je proslavljenia s Mančester junajteda napisao otvoreno pismo javnosti gde je čini se otkrio sve slabosti srpskog fudbala, kako reprezentativnog tako i klupskog. Vidić je mlad, pun elana i veliki borac, pa fotelja u FSS bi sa te strane bila za njega velika čast i obaveza. Jedini minus za Nemanju je manjak iskustva, ali uz nekog starog vuka kao asistenta mogao bi to da bude pun pogodak.

Četvrti i čini se poslednji kandidat, ali samo u nizu, ne i sa šansama da preuzme FSS je Zoran Laković, direktor Nacionalnih federacija UEFA. Godinama važi za našeg najuticajnijeg čoveka u UEFA sa odličnim znanjem i mogućnostima. Svojevremeno ga je Zvezdan Terzić doveo za generalnog sekretara FSS, gde se pokazao više nego sposoban. UEFA je ubrzo prepoznala kvalitet i uzela nam Lakovića, koji ima i te kako veze i poznanstva u svetu fudbala. Možda je vreme da nam ga vrate, ali sada na čelu funkciju.

Foto: N.Paraušić

 

Ruku na srce koga god da izabere Skupština, koja će se održati u narednih nekoliko meseci neće pogrešiti. A čini se da više i nemamo prava na grešku, jer posle Slaviše Kokeze skupo bismo je platili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a