MISTER POBEDNIK: Stanković obeležio jubilej na klupi Zvezde

Z. ĆOROVIĆ

12. 03. 2021. u 20:00

OD sumnje i straha do - Mistera pobednika. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je na poslednjoj pobedi protiv Mačve (4:0) obeležio lep jubilej, pedesetu utakmicu na klupi srpskog šampiona.

МИСТЕР ПОБЕДНИК: Станковић обележио јубилеј на клупи Звезде

FOTO: M. Vukadinović

Kada se podvuče crta ispod Dekijeve pedesetice, rezultati govore da je dolazak ispao pun pogodak. Međutim, kada je 21. decembra 2019. zamenio Vladana Milojevića, dočekan je sa velikom dozom skepse, pa i bojazni.

ANGAŽOVAO I PSIHOLOGA

STANKOVIĆ je poznat kao veliki borac, neko ko maksimalno radi na sebi da bi bio bolji u poslu kojim se bavi. Posle isključenja u Hofenhajmu izjavio je da mu se nešto slično neće ponoviti, a da bi sprečio slične emotivne izlete, kako "Novosti" saznaju, angažovao je i sportskog psihologa.

Bilo je komentara da će se teško snaći, da nije u redu početniku dati u ruke "skupu igračku" i da će brzo "razbucati" sve ono što je Milojević tri godine znalački i vrhunski gradio. Sigurno je i Stankoviću bilo teško na početku, videlo se koliko ga je emotivno "samleo" prvi veći neuspeh, poraz od Partizana u polufinalu Kupa (0:1), koliko se mučio u prvim evropskim izazovima sa Tiranom i Omonijom.

Brzo je, u hodu preležao "dečje bolesti" i malo-pomalo, izbrusio je ekipu po svom modelu i ubrizgao u nju ono što je hteo. Pre svega snažan, neustrašiv i pobednički karakter koji ga je krasio kao igrača. Uporno je insistirao na ideji da njegova Zvezda mora biti brza, ofanzivna i, što bi se reklo, da "lepo pobeđuje". Ekipa mu je sve moćnija, lider je sa devet bodova prednosti, a ono što se još više ceni su blistava evropska izdanja. Deki se tu pokazao jer je tim bio odličan u grupnoj fazi LE, posle i izvanredan u dvomeču sa Milanom.

Afirmisao je mlade Nikolića, Petrovića, Gavrića i Erakovića, podigao Ivanića na najviši nivo, "raspalio" je maštu Kataija, očeličio Milunovića, nedavno probudio i Pavkova... Vratio je Kangu i doveo dobre strance, od Sanogoa, do Falčinelija i Falka.

PETORICA BISERA - PROFESIONALCI

ZVEZDA je juče potpisala profesionalne ugovore sa petoricom bisera koji stasavaju u Omladinskoj školi. To su: Aleksa Stojković (2002, vezista), Pavle Bjelanović (2003, desni bek), Marko Stojanović (2003, vezista), Stefan Pirgić (2003, vezista), Ognjen Stojković (2004, levi bek).

Stanković je u 50 utakmica ostvario 38 pobeda, devet remija (računajući i penal neuspeh od Omonije) i samo tri poraza - od Partizana u Kupu, TSC u prošlogodišnjoj Superligi i Hofenhajma u LE. Fascinantna je i gol-razlika: 117:31. Za nešto više od godinu, Mister je napravio mnogo dobrih stvari. Nova titula je nadohvat ruke, juriša na Kup, a pre svega napravio je jak tim koji ima kvalitet da napadne LŠ.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)