DA LI SE SEĆATE OVOG FUDBALERA ZVEZDE? Bio prvi strelac Superlige, sa crveno-belima igrao Evropu, a sada u 44 godini stigao u beton ligu

Novosti online

12. 03. 2021. u 08:26

FUDBALER koji je nekada bio najbolji strelac Superlige Srbije, u dresu Radničkog iz Kragujevca, sada je rešio da obuče dres novog kluba i to člana "beton lige" - FK Kragujevac.

ДА ЛИ СЕ СЕЋАТЕ ОВОГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ? Био први стрелац Суперлиге, са црвено-белима играо Европу, а сада у 44 години стигао у бетон лигу

Foto: M.Vukadinović

Reč je o Darku Spaleviću, bivšem igraču Crvene zvezde, koji za deset dana slavi 44. rođendan.

“Momak” koji je igrao u šest različitih zemalja i koji je dao preko 150 golova nastupiće za člana Treće lige grada Kragujevca!

- Njemu ne treba posebno predstavljanje. Možda je dovoljno da kažemo - bivši kapiten Radničkog i najbolji strelac Super lige i da svi znaju o kome je reč. Dame i gospodo, jedno je sigurno, u ovoj polusezoni očekujte goleadu. Koliko on voli i poštuje nas, toliko mi volimo i poštujemo njega. Poželite dobrodošlicu Darku Spaleviću u FK Kragujevac - stoji u saopštenju kluba.

Počeo ju je pre ravno 25 godina u Trepči, a potom je nastupao i za Prištinu, Bane Rašku, Milicionar, pre nego što je 2001. godine stigao u Crvenu zvezdu.

Sa crveno-belima je čak igrao i u meču protiv Bajer Leverkuzena u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u tadašnjoj Prvoj ligi Jugoslavije nije upisao nijedan gol u dresu Zvezde na 11 utakmica.

Posle sezone na "Marakani", nosio je dresove Černo Morea, Lokomotive Plovdiv, Dinama iz Mahačkale, Slavije i Olimpika iz Sarajeva, da bi najbolji period proveo u Radničkom iz Kragujevca.

Foto: M.Vukadinović

 

Tamo je u sezoni 2011/12 sa 19 golova bio najbolji strelac Superlige uprkos činjenici da mu je već bilo 35 godina, a još je nosio i dresove Donjeg Srema i Zvezdare.

Zabeležio je i jedan nastup za U 23 reprezentaciju Jugoslavije koja je u decembru 1999. izgubila od Argentine u prijateljskom meču rezultatom 1:0. Zanimljivo, za Gaučose su tada igrali Kambijaso, Rikelme, Saviola, Aimar...


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)