STADION "VAKCINODROM": Masovna imunizacija Francuza na legendarnom stadionu Marselja

G. ČVOROVIĆ

08. 03. 2021. u 20:53 >> 21:15

MITSKI stadion Olimpika iz Marselja "Velodrom" privremeno će od sredine ove sedmice postati "Vakcinodrom".

СТАДИОН ВАКЦИНОДРОМ: Масовна имунизација Француза на легендарном стадиону Марсеља

FOTO: EPA

Posle predloga kluba, gradski oci su odlučili da sportsku arenu, koja inače pripada Gradu, pretvore u veliku salu na otvorenom za vakcinisanje protiv kovida 19.

Tome je doprinela činjenica da u Francusku konačno počinje da pristiže veći broj doza, naročito "Astra Zeneke", kao i "Fajzer-Bionteka", uz obećanje da će se ovaj proces još ubrzati. Prema rečima gradskih vlasti, na stadionu će se nalaziti šest "linija" za cepljenje. Kažu da su bili spremni i ranije, ali da su im nedostajale vakcine.

Klub ne samo da je stavio na raspolaganje stadion, već je ponudio i pomoć svoje medicinske ekipe, kao i dobrovoljaca koji će nadgledati poštovanje rastojanja u redovima za cepljenje.

Ako je za peticu na humanitarnom planu, Olimpik se u nedelju propisno obrukao na sportskom polju. U šesnaestini finala Kupa Francuske eliminisali su ih amateri iz Kanea iz predgrađa Perpinjana (1:2), koji zauzimaju 12. mesto u 4. ligi, a čiji je šampionat trenutno u prekidu zbog pandemije!

To samo pokazuje pred koliko teškim zadatkom će se od sutra naći novi trener, Argentinac Horhe Sampaoli. Tim iz Marselja trenutno zauzima 8. mesto u Prvoj ligi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije