ZVEZDU ČEKA DRAKONSKA KAZNA! Delegat i inspektor meča odigrali presudnu ulogu

N. I.

04. 03. 2021. u 17:27

DISCIPLINSKA komisija UEFA je zvanično otvorila istragu zbog incidenata tokom prvog meča između Crvene zvezde i Milana u Beogradu (2:2), a prema prvim procenama, crveno-bele čeka drakonska novčana kazna.

ЗВЕЗДУ ЧЕКА ДРАКОНСКА КАЗНА!  Делегат и инспектор меча одиграли пресудну улогу

Foto: M.Vukadinović

U paketu bi išlo i potpuno zatvaranje tribina stadiona na jednom ili dva meča, kada u dogledno vreme bude bilo dozvoljeno prisustvo navijača.

Zvezda je na udaru zbog rasističkog ponašanja i vređanja rezerviste Zlatana Ibrahimovića, kada je ustao da proslavi vodeći gol svog tima. Zatim zbog, pevanja uvredljivih pesama sa vulgarnim pominjanjem imena Milana, kao i nepoštovanja pravila o preventivi virusa korona u novinarskoj loži, i u jednoj od Galerija na zapadnoj tribini na kojoj je bio prekomeran broj ljudi.

Ključnu ulogu u otvaranju disciplinskog postupka odigrao je delegat ove utakmice Robert Kišpal iz Mađarske, ali i takozvani direktor objekta kojeg UEFA dodeljuje svakom klubu. U pitanju je jedna osoba iz inostranstva koja je zadužena za sva dešavanja u organizaciji meča, dva dana pred utakmicu, ali i tokom utakmice.

PRETHODNE SANKCIJE

- Protiv CSKA u nokaut fazi Lige Evrope 2018. Zvezda je trebalo da igra pred praznim tribinama, ali je UEFA usvojila žalbu, dozvolila prisustvo navijača i smanjila kaznu sa 50.000 na 30.000 evra.

- Protiv Salcburga 2018. u 4. kolu kvalifikacija za LŠ Zvezda je bila domaćin pred praznim tribinama zbog zakrčenih prolaza i rasističkih ispada na prethodnom meču sa Suduvom.
- UEFA je 2019. zabranila Zvezdi da organizovano vodi navijače u London na meč LŠ protiv Totenhema zbog uvredljivih skandiranja na utakmici kvalifikacija u Helsinkiju

Dodatna otežavajuća okolnost za Zvezdu je moglo da bude prisustvo FARE inspektora, kojeg je evropska kuća fudbala "izmislila" pre nekoliko godina. Obično je to neutralna osoba iz "običnog sveta", potpuno upoznata sa navijačkom ikonografijom i navikama na tribinama na svakom stadionu u Evropi.

Zvezda se, inače, odmah po završetku beogradskog meča sa Milanom javno izvinila Ibrahimoviću zbog rasističkih uvreda jednog neodgovornog navijača na njegov račun, ali to očigledno nije odobrovoljilo UEFA. Tada je najavljeno da će ta osoba biti identifikovana i predata istražnim organima, ali zasad to nije obavljeno. nN. I.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024