SOLSKJER OBRADOVAO PIKSIJA I SRBIJU: Portugalija bez udarne igle u Beogradu

Novosti online

04. 03. 2021. u 09:14

SRPSKA fudbalska reprezentacija sa novim selektorom Draganom Stojkovićem kreće u novi ciklus kvalifikacija, a on samo što nije krenuo.

СОЛСКЈЕР ОБРАДОВАО ПИКСИЈА И СРБИЈУ: Португалија без ударне игле у Београду

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

"Orlovi" će 24. marta ugostiti Republiku Irsku, a samo tri dana kasnije i Portugaliju, i biće to prilika da vidimo šta je Piksi spremio za ovo kratko vreme koliko je angažovan da povede brigu o nacionalnom timu.

Kako stvari stoje, imaće jednu brihu manje barem kada je reč o meču sa Portugalcima - Bruna Fernandeša. 

Naime, postoji velika mogućnost da najbolji igrač Junajteda ne igra protiv Srbije jer ga klub neće pustiti zbog činjenice da bi po povratku na Ostrvo morao da prođe stroge karantinske mere, a to opet znači da bi ga Solskjer izgubio na neko vreme.

Pojedini engleski novinari već imaju informaciju da Norvežanin sigurno neće pustiti Bruna na okupljanje reprezentacije, zbog gore navedenog problema, što, naravno, i te kako ide u korist našem nacionalnom timu.

Fernandeš je ove sezone jedan od najboljih igrača u Premijer ligi, ipak ne treba se zavaravati da će Portugalija biti hendikepirana njegovim eventualnim izostankom jer dobro je poznato koliku količinu vrhunskih igrača na raspolaganju ima selektor ekipe čija je prva zvezda jedan Kristijano Ronaldo.

Inače, osim Solskjera, i mnogi drugi treneri u Premijer ligi se suočavaju sa sličnim problemom i moguće je da će i oni, poput Norvežanina, spustiti rampu na odlaske svojih igrača na reprezentativne akcije.

Takav stav deli i menadžer Liverpula Jirgen Klop.

- Mislim da se svi klubovi slažu da sa ovim problemima ne možemo da pustimo igrače i onda rešiti situaciju kada se vrate smeštanjem igrača u desetodnevni hotelski karantin. To jednostavno nije moguće. Razumem potrebe različitih saveza, ali ovo je vreme kada ne možemo sve usrećiti. Moramo priznati da igrače plaćaju klubovi, pa to znači da moramo biti prioritet – rekao je Klop.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere