NIKAD BOLJI KOEFICJENT ZVEZDE: Crveno-belima u leđa gledaju Milan, Lester, PSV…

Novosti online

26. 02. 2021. u 08:58

IMAJU za čime da žale fudbaleri Crvene zvezde, ali imaju na šta da budu i ponosni nakon dvomeča sa italijanskim Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope.

НИКАД БОЉИ КОЕФИЦЈЕНТ ЗВЕЗДЕ: Црвено-белима у леђа гледају Милан, Лестер, ПСВ…

FOTO: AP

Već smo pisali o herojskoj igri Crvene zvezde, koja nije nagrađena pobedom, ali jeste nikad boljim koeficijentom. Sudeći prema tome, bila je ovo sezona za desetku.

Zvezda je za celu sezonu u Evropi doživela samo jedan poraz, pa je postavljen novi rekord! O čemu se radi?

Pa, Zvezda je zahvaljujući odličnim rezultatima uspela da se popne na čak 50. mesto UEFA rang-liste klubova, na kome je već bila jednom ove sezone, što je apsolutni rekord u novijoj istoriji kluba.

Sada je ovu sezonu završila sa 10 koeficijentnih bodova, čime su nadmašene sezone Vladana Milojevića (8, 7 i 6), pa je trenutno na 32.500!

To znači da joj u leđa prema koeficijentu gledaju upravo Milan, PSV, Marsej, Lester i mnogi drugi.

Ono što je posebno dobro jeste da i naredne sezone može da napreduje, pošt se rezultati iz sezone 2016/2017 brišu, a tada je osvojen samo 1,5 bod.

Zvezda je ove sezone pobedila Evropu 5:0, Tiranu 1:1, igrala je 1:1 sa Omonijom i ispala posle penala, da bi potom u Ligi Evrope bila bolja od Ararata (2:1), Genta (2:1, 2:0) i Libereca (5:1). S istim timom je i remizirala (0:0), dok je samo Hofenhajm pobedio (0:2 i 0:0).


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)