MIROSLAV TANJGA O REVANŠU U MILANU: Zvezda ima šansu ako bude hrabra

S. BAJIĆ

25. 02. 2021. u 08:44

МИРОСЛАВ ТАЊГА О РЕВАНШУ У МИЛАНУ: Звезда има шансу ако буде храбра

FOTO: EPA

CRVENA zvezda je u prvi meč sa Milanom na stadionu "Rajko Mitić" ušla upravo onako kako sam se pribojavao: sa respektom prema gostima, većim nego što zaslužuju. Ali, kasnije se trgla, zaigrala hrabrije, i to je smernica kako bi trebalo da pristupi revanšu.

To ističe iz Bolonje Miroslav Tanjga (56), pomoćni trener Siniši Mihajloviću, njegovom kumu.

- Posle tih uvodnih 10-15 minuta u Beogradu, Zvezda se prenula, uspostavila ravnotežu i pokazala da i te kako može ravnopravno da igra. U pojedinim momentima bila je bolja i pokazivala je više od Milana - ističe Tanjga, član druge šampionske generacije Vojvodine, osvajač Interkontinentalnog kupa u dresu Zvezde.

Upravo ti momenti, uveren je Tanjga, trebalo bi da budu osnova igre na "San Siru".

- Sve je otvoreno, naravno. Ima Zvezda šansu u revanšu, tim pre što će Milan igrati pod pritiskom, mnogo većim nego što to ima naš tim. Jer, Milan je izgubio od Intera, a već u nedelju igra sa Romom. Smatram da bi naš tim trebalo da uđe u meč još hrabrije, sa većim uverenjem da je moguće nadigrati Milaneze, s obzirom na to da su pokazali na svom terenu koliko mogu. Da ne budu podređeni, već ravnopravan rival - završava Tanjga.

PAVKOV NE POGAĐA SLUČAJNO

TANJGA hvali centarfora Milana Pavkova, čiji je gol dao Zvezdi nadu u revanšu.

- Ništa nije slučajno. Zvezda je zaslužila taj gol, kao i Pavkov da bud strelac, pre ili kasnije. Pogodak ima i dodatnu vrednost pošto je postignut sa deset igrača. Zato bi trebalo da još više veruju u svoj kvalitet - kaže Tanjga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)