UŽIVAJTE NA "SAN SIRU" Bivši kapiten Crvene zvezde optimista pred revanš u Milanu

Z. ĆOROVIĆ

24. 02. 2021. u 08:31

IGRATI na "San Siru" je uživanje i čast za svakog igrača, a fudbaleri Crvene zvezde sutra (21.00) na ovom čuvenom stadionu nemaju šta da izgube u revanšu šesnaestine finala LE. Ovo je poruka Aleksandra Luneta Lukovića (38), bivšeg kapitena crveno-belih, koji je četiri godine (2006-2010) sa uspehom igrao u Askoliju i Udinezeu tako da odlično poznaje italijanski fudbal.

УЖИВАЈТЕ НА САН СИРУ Бивши капитен Црвене звезде оптимиста пред реванш у Милану

FOTO: M. Vukadinović

- Verujem da ćemo igrati hrabro, kao što smo u Beogradu - optimista je Luković.

- Za nas je bio veliki hendikep što nije bilo publike, ali neće je biti ni na "San Siru". Prelep je osećaj igrati na ovom, legendarnom stadionu. Sa jedne strane, voleo bih da Zvezdini igrači budu odgovorni i disciplinovani, sa druge da uživaju u toj utakmici. Mogu mnogo da dobiju i zbog toga mislim da nema nikakvog razloga da ulazimo sa nekom sumnjom, strahom, već sa željom da se opet napravi dobar rezultat.

Beogradski remi ulio je Lunetu nadu da se u ovom dvoboju, protiv mnogo jače i skuplje ekipe na papiru, može verovati u podvig.

- Bio sam zadovoljan posle prve utakmice. Zvezda je pokazala dobru partiju i sasvim zasluženo je sa igračem manje došla do nerešenog rezultata. Nije isto otići u Milano sa 2:2 ili izgubiti, zato je u revanšu sve otvoreno. "Roso-neri" su u krizi, ranjeni su posle ubedljivog poraza u gradskom derbiju od Intera, a posle Zvezde ih čeka i prvenstveni duel sa Romom. Imaju veliki broj kvalitetnih igrača, očekujem da izvedu sličan, kombinovan sastav kao na "Marakani".

Zbog suspenzije Milana Rodića, Zvezda neće imati klasičnog levog beka, na mestu gde je Luković u svoje vreme bio dominantan.

- Ne samo kod nas, ova pozicija je deficitarna i na svetskom tržištu. Milan je srećan što ima najboljeg levog beka u Italiji, Tea Ernandeza. Videlo se u Beogradu koliko je opasan, moćan i brz kada mu se ostavi prostor.

ODE U TRENERE

LUKOVIĆ je sa uspehom do kraja prošle sezone obavljao funkciju sportskog direktora Grafičara. Sada je bivši reprezentativac Srbije pronašao naredni izazov.

- Ostajem maksimalno posvećen fudbalu, završavam trenersku pro-licencu, pa ćemo videti šta će dalje biti - kaže Luković.

Sem njega, ostali Milanovi defanzivci nisu na nivou i poznato je da ekipa ima najvećih problema u organizaciji odbrane. Očekujem da će Deki Stanković pronaći način da "prikoči" Ernandeza. Isto tako, uveren sam da će kao i do sada, nekom rotacijom i taktičkim rešenjem nadomestiti odsustvo Rodića.

Slaže se Luković da Stanković sve više raste kao trener.

- Napravio je veliko ime kao fudbaler, sada je u kratkom periodu uradio dosta pravih stvari na Zvezdinoj klupi. Navijači su jedva čekali da se vrati i svima je drago što uspešno i sa ogromnom energijom vodi ekipu. Verujem da će biti sve bolji. Sve čestitke na svemu što su i on i klub napravili - završio je Luković.

DOMAĆIN BEZ MANDžUKIĆA I IBRE?

ITALIJANSKI mediji juče su potvrdili vest da Mario Mandžukić sutra neće igrati protiv Crvene zvezde. Hrvatski napadač je povređen, a pretpostavlja se da će trener "roso-nera" Stefano Pioli sačuvati i prvog napadača Zlatana Ibrahimovića za meč sa Romom, tako da će se crveno-belima suprotstaviti bez klasičnog centarfora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu