KO JE MISTERIOZNI JAPANAC U STRUČNOM ŠTABU "ORLOVA"? Radio sa mnogim Srbima i holandskom legendom, a Piksi bez njega ne može

Novosti online

23. 02. 2021. u 14:47

NOVI selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi trebalo bi da bude promovisan do kraja nedelje, a odredio je ko će mu biti najbliži saradnici u stručnom štabu.

КО ЈЕ МИСТЕРИОЗНИ ЈАПАНАЦ У СТРУЧНОМ ШТАБУ ОРЛОВА? Радио са многим Србима и холандском легендом, а Пикси без њега не може

Foto: FK Gvangžou RF

U Piksijevom stručnom štabu biće petorica novajlija u odnosu na period šefovanja Ljubiše Tumbakovića. Prvi pomoćnici biće Bratislav Živković i Marko Perović. Trener golmana biće Aleksandar Kocić, a sportski direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović.

Biće promena i u kadru što se tiče fizičke pripreme igrača. Dosad je na tom planu slobodu imao Andreja Milutinović – zvanično kao koordinator za fizičku pripremu i rehabilitaciju igrača A reprezentacije na koga je čak i prethodni stručni štab imao zamerke.

Sada će o kondiciji brinuti Katšuhito Kinoši, Japanac s dugogodišnjim stažom u Stojkovićevom stručnom štabu.

Kinoši je visoko obrazovan, završio je Japanski Univerzitet za sportsku nauku i ima UEFA pro licencu. Karijeru je počeo još 2003. godine kada je radio u Omiji. 

Posle godinu dana u tom klubu prešao je u Jokohamu, gde je boravio od 2006. do 2008. godine, a onda ga je Piksi doveo u Nagoju. Tamo je radio od 2008. do 2015. godine, da bi ga potom Stojković odveo i u Gvandžou. 

Za kratko vreme koliko je bio u Nagoji, sa njim je sarađivao i Boško Đurovski, a u tom klubu je radio i sa nekadašnjim štoperom Crvene zvezde i OFK Beograda Milošem Bajalicom, koji je nastupao u Japanu. 

Foto: FK Gvangžou RF

 

No, tek u Kini se Kinoši upoznao sa velikim brojem Srba. Sa igračke strane radio je sa Duškom Tošićem i Markom Perovićem. 

Sarađivao je sa nekadašnjim selektorom U17 i U19 reprezentacija Srbije Dejanom Govedaricom, koji je jedno vreme bio u stručnom štabu Gvandgdžoua, kao i sa Slobodanom Marovićem. 

Dok je radio u tom klubu Japanac koji bi trebalo da preuzme brigu o kondiciji naših fudbalera je sarađivao i sa Bratislavom Živkovićem, koji je takođe najavljen u stručnom štabu nacionalnog tima, kao i sa vezistom Crvene zvezde iz osamdesetih Žarkom Đurovićem. 

U Kini je bio asistent Đovaniju van Bronhorstu, nekadašnjem krilnom igraču Arsenala, Redžersa, Barselone, Fejnorda i čoveku koji je za nacionalni tim Holandije odigrao više od 100 mečeva. 

Katsuhito Kinoši je najpoverljiviji čovek Dragana Stojkovića Piksija. Ni sa kim nekadašnja "desetka" Crvene zvezde i reprezentacije nije duže radila. U Nagoji  su zajedno radili na 278 utakmica, a u Gvangdžou gde je i sada zaposlen na 141 meču. To znači da su sarađivali na 419 utakmica. Prvi meč reprezentacije Srbije će mu biti jubilej - 420. utakmica sa Piksijem. 

"On je autentičan, vrlo je realističan, veoma sam srećan što ću raditi sa njim i jedva čekam da počnem da rukovodim treninzima", rekao je o Draganu Stojkoviću kada je stizao u Kinu. 

Sada će izgleda prihvatiti i poziv da dođe u Srbiju. I nema sumnje da će naši momci biti idealno spremni bar što se kondicije tiče u pohodu ka plasmanu na SP u Kataru.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju