STANKOVIĆ PRED SPARTAK: Milan je arhiviran, očekujem da će Falko u Subotici napraviti prevagu

Novosti online

20. 02. 2021. u 17:28

FUDBALERI Crvene zvezde nakon meča sa Milanom (2:2) nastavljaju obaveze u Superligi Srbije. Naredni izazov za crveno-bele je subotički Spartak, a Dejan Stanković je izneo očekivanja pred taj meč.

СТАНКОВИЋ ПРЕД СПАРТАК: Милан је архивиран, очекујем да ће Фалко у Суботици направити превагу

FOTO: M. Vukadinović

Strateg šampiona Srbije je istakao da će izvesti najjači sastav za gostovanje na severu Srbije.

- Sećamo se svi utakmice protiv Spartaka iz prvog dela sezone, svi su uživali, bila je to otvorena, lepa, jaka utakmica. Hrabri Spartak je došao da se nadigrava sa Crvenom zvezdom i ja sam to pohvalio odmah posle meča. Očekujemo sličnu situaciju i u Subotici. Imamo samo jedan cilj, a to je da donesemo tri boda kući - rekao je Stanković.

Govorio je 42-godišnji stručnjak i o mogućnosti da se u prvi tim pozovu omladinci zbog deficita bonusa.

- Veljko Nikolić se vratio u trenažni proces, takođe tu su Gavrić i Krstović i Petrović, za sada nećemo priključivati nikoga više prvom timu. Momci treba da nastave da rade sa svojim trenerima i sigurno će neko od njih do kraja sezone dobiti pravu šansu.

Stanković je istakao da misli isključivo na Spartak, da Milan trenutno nije u fokusu.

- Svaka sledeća utakmica je najvažnija, sa tim za ovih godinu dana nisam imao problema i sumnjam da ću imati i u ovoj utakmici. Milan je arhiviran, sledeći meč je protiv Spartaka, pa ćemo onda opet da razmišljamo o Milanu. Već se povela priča kako ćemo igrati protiv Milana zbog dobijenih žutih kartona i povreda, ali u ovom trenutku zaista ne razmišljam o tome, nego o sutrašnjem meču protiv Spartaka. U Subotici će na teren izaći najbolji tim, ne kalkulišem u ovom trenutku, niti razmišljam o uigravanju za Milano.

Filipo Falko je ušao sa klupe u duelu sa italijanskim velikanom, a deluje da bi protiv Spartaka mogao da dobije priliku od prvog minuta. U određenim momentima tog meča je pokazao da poseduje ozbiljan kvalitet.

- Falko još nije u potpunosti spreman da odigra svih 90 minuta, ali za 60-65 minuta u viskom ritmu je i više nego spreman. Nije me iznenadio, upoznat sam sa svim njegovim kvalitetima, samo je to sve potvrdio. Drago mi je što je pravi debi imao protiv Milana i da će u Subotici napraviti razliku i prevagu što se tiče naše igre i našeg cilja.

Stanković veruje da će Falko biti važan faktor u Subotici/FOTO: M. Vukadinović

Trener Zvezde odgovorio je na pitanje koje interesuje svakog navijača, a tiče se toga kada će se Aleksandar Katai ponovo naći na terenu.

- Nadamo se da će Katai biti što pre spreman da zaigra, blizu smo toga. On sam ima veliku želju, a mi ga svi željno iščekujemo.

Protiv Milana se povredio debitant Aksel Bakajoko, a Stanković je istakao da Francuza očekuje kraća pauza.

- Bakajoko se povredio prilikom spašavanja jedne lopte, da ne ode u korner, napravio je rotaciju, istegao malo unutrašnji ligament, povreda nije ozbiljnija, ali zahteva nekih sedam dana mirovanja, tako da će biti brzo sa grupom - zaključio je Stanković.

Podsetimo, utakmica Spartak - Crvena zvezda igra se sutra od17.05.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024