PAVKOV - UBICA VELIKIH: Ne razmenjujem dresove posle utakmice, više volim da ih sačuvam i poklonim nekom Zvezdinom navijaču

Novosti online

19. 02. 2021. u 21:05

DA je stadion bio pun, opet bi se sa svih strana orilo: "Hej, Pavkov, skoči, daj gol glavom." Kao 6. novembra 2018, kada je sa dva pogotka srušio Liverpul (2:0), a navijači Zvezde ga proglasili za fudbalskog sveca. Godinu i po dana kasnije, slična slika, samo pred praznim tribinama - Milan Pavkov ga je u 90. glavom "smestio" i Milanu za pečat na hrabrom remiju (2:2).

ПАВКОВ - УБИЦА ВЕЛИКИХ: Не размењујем дресове после утакмице, више волим да их сачувам и поклоним неком Звездином навијачу

FOTO: M. Vukadinović

Ima nešto u sebi taj rmpalija iz Begeča. Neku harizmu, neku silu koja ga je vukla da se nametne i da sebe od marginalca napravi "ubicom velikih". Da on, koji nije ni standardan prvotimac u Zvezdi, sa neobjašnjivom lakoćom izbuši dvojicu najskupljih golmana planete, Alisona i Donarumu.

- Svaki gol me raduje podjednako, a najviše me srećnim čine timski uspeh i rezultat. Svako ima svoju ulogu na prekidu, moj zadatak je bio da budem na prvoj stativi. Na svaku loptu idem sa nadom i verom da ću postići pogodak. Profesionalac sam i svaka utakmica mi je velika i bitna - rekao je Pavkov posle meča sa italijanskim velikanom i to samo za klupski sajt, pošto ne voli da daje intervjue i priča za medije.

Nije samo po tom pitanju osobenjak. U svemu je miran i skroman, pa su se tako za vreme praznika i odmora pojavljivale njegove slike sa pecanja na Tisi, dok su se njegovi saigrači "širili" po ekskluzivnim destinacijama. Iz nekih, svojih razloga, odbio je ponudu iz Kine pretprošlog leta od tri miliona evra.

PROMENIO SAM ADRESU

POSLE Liverpula, navijači Zvezde su ispod prozora skandirali Pavkovu.

- Možda planiraju opet da dođu, ali moraju da znaju da ne živim više na toj adresi -uz osmeh je rekao Pavkov.

Nikome se na "Marakani" nija svidela ova odluka, posle su hteli da ga prodaju i za polovinu te cene, ali nije bilo ozbiljnih interesenata. Stekao se utisak da se i Pavkov povukao, umrzovoljio, bilo je glasina da je došlo do "kratkog spoja" između njega i trenera Stankovića, pa ga je pred početak zimskih priprema i generalni direktor Zvezdan Terzić podsetio da nije u penziji. Posle toga, Pavkov se oženio, a na pripremama u Antaliji maksimalno "zagrizao" pa da ga je i Mister hvalio.

- Najviše mi znači podrška porodice, ali mi znači i podrška generalnog direktora Zvezdana Terzića. Nastojaću da i u narednom periodu postižem golove. Nemam naviku da razmenjujem dresove posle utakmice, više volim da ih sačuvam i poklonim nekom Zvezdinom navijaču - bila je još jedna Milanova kurtoazna izjava sa sajta.

Zlatnim golom protiv Milana poručio je svima da je opet onaj pravi, da je opet spreman da juriša i kidiše kao u Salcburgu sa čalmom na glavi ili kao kada je zapanjio čitavu Evropu golovima protiv Liverpula. Nisu bili slučajni - i to je poručio svim onim zajedljivcima što su posle potapanja čuvenih "redsa" govorili da se takva čuda dešavaju jednom u sto godina. Za Zvezdine navijače, Pavkov je čudo, neočekivano i jedinstveno oružje protiv najvećih fudbalskih aždaja. I koje bi trebalo bolje da se iskoristi. Možda već na "San Siru" sledećeg četvrtka.

SAMO 14 MINUTA U LIGI EVROPE

OD sedam utakmica koliko je Zvezda igrala u Ligi Evrope, Milan Pavkov je igrao na dve i to ukupno 14 minuta. Na gostovanju Hofenhajmu ušao je u 85, pa protiv Milan u 81. minutu. U domaćem prvenstvu ove sezone je odigrao devet mečeva i postigao tri gola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije