TUMBAKOVIĆEVO PISMO O KOJEM SE PRIČA: Mitrović predvodnik nove generacije, Sergej pravi razliku

Novosti online

03. 02. 2021. u 12:04

FUDBALSKA reprezentacija Srbije za nešto više od mesec i po dana počeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine, a selektora još uvek nema.

ТУМБАКОВИЋЕВО ПИСМО О КОЈЕМ СЕ ПРИЧА: Митровић предводник нове генерације, Сергеј прави разлику

FOTO: N. Paraušić

Poslednji koji je obavljao tu finckiju je Ljubiša Tumbaković. On je pripremio izveštaj za Fudbalski savez Srbije u kojem je govorio o svom mandatu na toj poziciji.

Ni sa njim na klupi "orlovi" nisu uspeli da se domognu Evropskog prvensva koje se čeka još od 2000. godine.

O Tumbakovićevom izveštaju se dosta govori, a on je odlučio da ga zaokruži konkretnim imenovanjem 10 pojedinaca sa "ispoljenim visokim stepenom pripreme", prenosi "Sportklub".

- Profesionalnim odnosom i sportskim vaspitanjem nameće se kao jedan od čvrstih modela srpskog reprezentativca. U situaciji da podjednako kvalitetno igra na više pozicija - bile su Tumbakovićeve reči upućene Nemanji Gudelju na početku imenovanja igrača.

Bivši selektor kao predvodika nove generacije vidi Aleksandra Mitrovića.

- Bez obzira što nije uspeo da pruži očekivano, odnosom prema reprezentaciji ispoljava karakteristike koje bi mogle da okarakterišu da poseduje ličnost u stanju da prevodi nove generacije.

Imao je šta da kaže i za Predraga Rajkovića. Ističe da bi u njegovu stabilnost na gol liniji valjalo ulagati. Naravno, dotakao se i Luke Jovića.

- Iza Luke Jovića je teška godina u profesionalnom smislu. Novembarskim okupljanjem pokazao je da je vredelo ulagati u njega, kao i da je za ovog mladog igrača Reala iz Madrida (trenutno na pozajmici u Ajntrahtu) imalo smisla učiniti sve pedagoške mere kako bi ostao deo reprezentacije Srbije.

Tumbaković smatra da je važno što je Luka Jović ostao deo reprezentacije/FOTO: M. Vukadinović

Tumbaković je hvalio Mihaila Ristića za nastupe protiv Norveške i Turske, Nemanju Radonjića je razumeo zbog problema sa povredom, dok je za Dušana Vlahovića istakao da je "budućnost reprezentacije". Potom su usledile i reči o jednoj od najvećih zvezda Srbije.

- Sergej Milinković-Savić je često osporavan i precenjivan. "Uživa" u igri, potezima pravi razliku u odnosu na ostale igrače savremenog fudbala. Potezima protiv Norveške i Turske potvrdio je vrednost.

Za kraj morao je da se osvrne na Filipa Đuričića i Darka Lazovića koji igraju u Seriji A.

- Prvi je periodično pozivan u reprezentaciju... Direktnošću i konkrentnošću nedostajao je timu. Lazović je iskusan igrač, nedostajao je ekipi. U narednom periodu može na visokom nivou da odigra utakmice, u interesu tima u celini - napisao je Tumbaković u izveštaju s kraja 2020. godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sportklub/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a