TUŽNA SUDBINA GOLMANA PARTIZANA: Stojkoviću su otac i majka umrli dok je on branio

Novosti online

31. 01. 2021. u 11:27

GOLMAN Partizana Vladimir Stojković je jedna od onih ličnosti koju ili volite ili mrzite. Može se reći najkontroverzniji čuvar mreže koji se pojavio na našim prostorima u 21. veku.

ТУЖНА СУДБИНА ГОЛМАНА ПАРТИЗАНА: Стојковићу су отац и мајка умрли док је он бранио

FOTO: N. Paraušić

Mnogo toga je Stojke pregrmeo preko glave, ali deo njegove životne priče koju je podelio sa portalom “Telegraf.rs” sigurno da će mnogima naterati suze na oči.

Kako je priznao on je ostao i bez oca i bez majke u momentima dok je – igrao utakmice.

– Za smrt oca sam saznao iz novina, posle utakmice sa Kazahstanom, a dva dana kasnije sam branio protiv Portugalije. Završili smo meč sa Kazah-stancima i niko se nije usuđivao da mi kaže šta se desilo. Odlagali su svi do sletanja na beogradski aerodrom. Tada je predsednik FSS bio Zvezdan Terzić i sećam se da sam pričao telefonom, kada je po njega došao vozač koji je parkirao automobil i onako, nehotice, bacio “Sportski žurnal” na haubu. Uzmem novine u ruke i onako, u magnovenju, na telefonskoj liniji pročitam da sam ostao bez oca. I onda su počeli da prilaze i kažu mi da je istina, da me smire…

Za smrt majke, Stojković je saznao dok je bio na zadatku sa Partizanom.

– A, mama… Partizan je igrao meč sa La Valetom na Malti. Dobili smo i izašao sam ispred svlačionice da malo sumiram utiske i vratio se na masažu. U jednom momentu mi prilazi sekretar stručnog štaba Ljubiša Ranković. Kaže mi da neko hoće da me čuje i pošto mi je dao telefon, sačekao je par sekundi i onda me je obuhvatio obema rukama oko grudi i stegao me najjače što može. Osetio je da neće biti dobro. Tada mi je brat saopštio tragičnu vest. Mama je zapravo preminula ranije. Saznali su u poluvremenu, ali mi nisu rekli. Šta ćete, to je život – objasnio je Stojković.

Bivši golman reprezentacije Srbije je pričao i kako to Zvezda ne dominira u derbijima sa Partizanom.

- To je valjda nekakav prirodni balans. U sportu respekt mora da postoji, jer kada se izgubi to poštovanje protivnika, onda je motiv onog drugog višestruko veći i akumulira se dugo, a zatim sledi ekspolozija - kazao je Stojković i detaljno objasnio:

- Mi smo u nekoliko navrata pred derbije brutalno omalovažavani, te njihov igrač ne poznaje nijednog našeg fudbalera, te se poručuje sa TV da će biti 4:0, jer ne znamo ništa, pa se samo postavlja pitanje koliko ćemo golova primiti, biti zgaženi... A, derbi je takav meč, gde od prvog duela posle rata do dan danas ništa ne možete da tvrdite sa sigurnošću. Mi smo takve "epitete" koristili kao "hranu" u minulih nekoliko utakmica i skor nije tako loš. Samo neka se nastavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a