STANOJEVIĆ: Ne znam startnu postavu

M. BLAŽIĆ

29. 01. 2021. u 22:44

PET provera, četiri pobede i težak poraz od Rubina bilans su Partizana na pripremama u turskom Beleku.

СТАНОЈЕВИЋ: Не знам стартну поставу

FOTO: FK Partizan

Za trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića je mnogo važnije što su mu igrači posle dvonedeljnog rada ostavili slatke muke kada je u pitanju izbor startera za prolećnu premijeru protiv Napretka u Humskoj 7. februara.

- Stvarno ne znam ko će biti starteri. Počećemo sa jednih 11, uvešću pet igrača. Možda će neki sad ući, pa početi protiv Pazara. I ako pobedimo, možda ću svih pet da promenim.

- Rekao sam i ranije ako neko želi da ide - nema nikakvih problema. U suprotnom, neću da bude neko nezadovoljan. Nemam standardnih! Ako možeš da funkcionišeš - tu si, ako ne možeš - nađi klub. Moraš da budeš srećan što si deo Partizana - kategoričan je Stanojević.

Takav pristup i razmišljanje je definitivno nešto što je Stanojević uspeo da usadi igračima u razmišljanje.

- Zajedno smo u dobru i zlu... Moj stil - bio i biće. Menjamo stalno sastav, igrače, da shvate da je svako važan i da može da reši utakmicu. Videli ste, jednom Suma i Jojić (TSC), u sledećoj uđu Natho i Marković - pa oni reše. Trebalo bi da budemo kao tim, iz toga iskaču individualci.

Fokus je tokom rada u Turskoj uglavnom bio na 20 igrača.

- Iz jednog razloga - imamo dosta igrača sličnog kvaliteta što je naravno dobra stvar. Drugo: imate pet izmena. Pola ekipe možete da promenite. Ako imam 20 igrača u fokusu, bolji ste na treningu - kvalitetniji, bolja je konkurencija. Pobeđujemo - iako svaki put igra neko drugi.

BAJEBEK SE PODIGAO ZA STEPEN

POSTIGAO je Žan-Kristof Bajebek prvenac u dresu Partizana, pokazao veliku želju za dokazivanjem, ali očigledno još nije na nivou koji Stanojević očekuje.

- Bajebek se podigao za stepen i svi se nadamo da bi uskoro mogao da bude ono što očekujemo od njega. Žao mi je zbog Štulićeve povrede, radio je odlično i taman se nametnuo za startnu postavu - kaže Stanojević

Partizan na poslednja tri pripremna meča nije primio gol.

- Izuzetno mi je važna disciplina u igri. Atkraktivnost će da dođe, bila je na momente.

Za kraj i najava izgleda crno-belih u drugom delu sezone.

- Očekujte Partizan sa brzom tranzicijom, dosta kretnji bez lopte. Želim i verujem u konstantan, agresivan, disciplinovan Partizan i nadam se da ćemo iz toga doći do lepršavosti - završio je Stanojević priču o obavljenom poslu sa primetnim zadovoljstvom zbog načina na koji je sve urađeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu