NEREDI NEZADOVOLJNIH NAVIJAČA OLIMPIKA: Bakljama palili po Marselju

Goran Čvorović, stalni dopisnik iz Pariza

30. 01. 2021. u 21:12

NEZADOVOLjNI navijači Olimpika iz Marselja napravili su juče pravi haos na ulicama ovog mediteranskog grada, nezadovoljni rezultatima svog omiljenog tima.

НЕРЕДИ НЕЗАДОВОЉНИХ НАВИЈАЧА ОЛИМПИКА: Бакљама палили по Марсељу

FOTO: Tviter

Širom grada istakli su parole u kojima prozivaju presednika kluba Žak-Anrija Ejroa i igrače Dimitrija Pajea i Florijana Tovana. Našeg Nemanju Radonjića, koji je bio strelac u poslednjem meču sa Monakom, nisu pominjali. Natpisi su bili postavljeni na ulicama, kružnim tokovima, mostovima.

Navijači su uzvikivali poruke protiv klupskog rukovodstva i igrača, ističući da neki od njih zaslužuju "Legiju nečasti".

Njih stotinak su priredili i veliku bakljadu ispred klupskog trening-centra "Rober Luj Drejfus". Deo njih je, uz buku i vatru, provalio unutar ovog centra, a snimci su brzo obišli društvene mreže. Baklje su gorele i uz kapiju. Zapaljene su i kante za otpatke, a plamen je zahvatio i okolno drveće. Policija je raščistila ulaz, a plamen su gasili vatrogasci.

Do pobune je došlo pred meč Olimpika protiv Rena koji je zbog ovog incidenta odložen.

Prisustvo publike nije dozvoljeno na stadionima u Francuskoj zbog pandemije, pa su "fanovi" odlučili da se oglase postavljanjem parola na putu od trening-centra do stadiona.

ČETIRI PORAZA U NIZU

MARSELj je zabeležio četiri poraza zaredom i pre sinoćne utakmice sa Renom, koja je odložena zbog nereda, nalazio se na 7. mestu Prve francuske fudbalske lige, sa 14 bodova zaostatka za vodećim imenjakom iz Liona. Poslednji put su pobedili 6. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)