OBJAVILA DA IMA KARCINOM, POSLE TERAPIJA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Španska teniserka sanja da zaigra u Tokiju

Novosti online

29. 01. 2021. u 14:51

ŠPANSKA teniserka Karla Suarez Navaro objavila je prošle godine da boluje od Hočkinovog limfoma, ali i dalje ima san da igra na velikom takmičenju.

ОБЈАВИЛА ДА ИМА КАРЦИНОМ, ПОСЛЕ ТЕРАПИЈА СЕ ВРАЋА НА ВЕЛИКА ВРАТА: Шпанска тенисерка сања да заигра у Токију

Foto: EPA-EFE/MARCIAL GUILLEN

Najavila je da planira da se povuče iz aktivnog igranja 2020. godine, no preovadala je velika želja da se nađe na Olimpijskim igrama. Rekla je da veoma dobro reaguje na terapije u lečenju karcinoma.

- Ne želim da me ljudi zapamte u bolničkom krevetu i htela bih da ponovo igram na velikom turniru. To bi za mene bio san, na Olimpijskim igrama da se oprostim od moje teniske porodice i od mojih navijača - navela je Suarez Navaro, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Nekada šesta igračica sveta ne krije da se raduje trenutku kada će se ponovo naći na terenu, ali da će taj proces biti spor jer će morati fizički da se oporavi.

- Osetiću toliko sreće i radosti kada dođe taj trenutak. Biću veoma zahvalna i pomalo nervozna na terenu. Nadam se da to može da se dogodi u Tokiju. Nadam se da ću moći da igram zajedno sa Garbinje Mugurusom, ali videćemo.

Suarez Navaro je poslednji put igrala u februaru 2020. godine, a i dalje je 85. teniserka sveta. Od tada je na terenu bila u decembru, kada je trenirala sa Sarom Erani u Barseloni.

- Lekari su rekli da su tenis i sport dobri za mene i odlučila sam da nastavim. Kada je Sara Erani došla u Barselonu da trenira, to je bilo zaista dobro. U više navrata sam igrala sa njom, igrale smo u dublu. To je bilo zaista dobro iskustvo, pošto sam tada prvi put posle nekoliko meseci držala reket - zaključila je španska teniserka.

Nema dileme da će lepo biti videti Karlu ponovo na terenu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOJER REKORDER: Golman Bajerna ušao u istoriju Lige šampiona