VLAHOVIĆ: Uživanje je igrati sa Riberijem

N. ILjUKIĆ

28. 01. 2021. u 21:12

KADA je na leto 2018. Dušan Vlahović napravio hrabar korak i kao tek punoletni momak iz Partizana prešao u Fiorentinu, mnogi su skeptično gledali u njegovu fudbalsku budućnost. Međutim, italijanski skauti su videli "nerv" klasičnog centarfora, kojem je mreža tuđeg gola glavni cilj u karijeri.

ВЛАХОВИЋ: Уживање је играти са Риберијем

EPA/EFE

Krajem prošle i pogotovo tokom ove sezone, Vlahović je opravdao klasu i postao jedna od uzdanica trenera Ćezarea Prandelija u špicu "viole". Poslednja potvrda stigla je minulog vikenda kada je Vlahović šestim golom u sezoni obezbedio pobedu nad Krotoneom (2:1).

- Ponosan sam na priliku koju sam čekao i dobio u Fiorentini. Igram u sjajno organizovanom klubu, u kojem postoji velika želja da svi napreduju. Tako sam i ja shvatio ulogu, a bitan čovek u njoj je i Prandeli, koji mi je dao šansu, i koristim svaki minut na terenu, i uživam u igri - poručio je za "Novosti" Vlahović.

Nema Dušan mnogo vremena za slavlje u ovom lepom periodu, iako je prvi strelac Fiorentine u 2020/2021. Niz je 16. decembra započeo golom protiv Sasuola, a usledili su pogoci Veroni, Juventusu, Laciju, Kaljariju i Krotoneu.

- Ne osvrćem se previše na ono što je bilo, gledam napred. Pred nama je u petak gostovanje Torinu i voleo bih da se golgeterska serija nastavi - dodaje Vlahović.

"Viola" ima samo jedan cilj ove sezone.

- Na sredini smo tabele, u sigurnoj zoni, a želja je osvajanje što više bodova. Već smo dokazali nekim italijanskim velikanima koliko smo ozbiljan rival - dodaje Vlahović.

Svetska zvezda, Francuz Frank Riberi je saigrač Vlahovića, i bio mu je asistent kod poslednjeg gola Krotoneu.

MILENKOVIĆ

VLAHOVIĆ deli svlačionicu, ali i sve dobro i zlo u Fiorentini sa nekadašnjim saigračem iz Partizana Nikolom Milenkovićem.

- Bleki je već veliki igrač, a ubeđen sam da će da napravi blistavu karijeru. Hvala mu za sve što je uradio za mene. Imao sam veliku sreću da u Partizanu i sada u Fiorentini i reprezentaciji budem uz ovakvog čoveka i igrača - kaže Vlahović.

- Riberi je legenda i pored takvog igrača mogu samo da učim i napredujem. Uživanje je igrati uz njega. U stvari, svaki trening sa asovima u Fiorentini je novo i veliko iskustvo - zaključio je Vlahović, koji je juče proslavio 20. rođendan.

OKREĆEMO SE MUNDIJALU

KOD bivšeg selektora Ljubiše Tumbakovića postao je A reprezentativac i golom protiv Rusije u Beogradu potvrdio da nije slučajno prekomandovan iz mlade selekcije.

- Taj podatak je samo motiv da još više radim. Nažalost, kvalifikacije za Prvenstvo Evrope su bile neuspešne, ali to je iza nas. Okrećemo se borbama za Mundijal u Kataru - zaključuje Vlahović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOJER REKORDER: Golman Bajerna ušao u istoriju Lige šampiona