UHAPŠEN U NEMAČKOJ, PA TVRDIO DA JE BIVŠI FUDBALER ZVEZDE: Zbog kockarskih dugova prevozio drogu, sad ga čeka robija

Novosti online

17. 01. 2021. u 14:27

SRPSKI državljanin Dragan C. (29), koji tvrdi da je bivši fudbaler Crvene zvezda, osuđen je pred sudom u Nemačkoj na dve godine i šest meseci zatvora zbog šverca 34.000 tablete ekstazija.

УХАПШЕН У НЕМАЧКОЈ, ПА ТВРДИО ДА ЈЕ БИВШИ ФУДБАЛЕР ЗВЕЗДЕ: Због коцкарских дугова превозио дрогу, сад га чека робија

Foto Ilustracija

Narkotici su pronađeni u njegovom kamionu u avgustu prošle godine. Tokom provere kamiona koji je vozio Dragan C. pronađena je droga, a u dokumentima je pisalo da je u hladnjači vozila trebalo da se nalazi keks koji je prevozio u Jugoistočnu Evropu.

Prilikom pretresa je postao nervozan, a u kamionu su pored ekstazija pronađene i četiri vreće od po jednog kilograma belog praha koji se koristi za uvećavanje količine kokaina.

"Prilikom provere torbi, kontrolori su potom pronašli razlog za nervozu, tačnije 15,3 kilograma tableta ekstazija. Ružičaste i zelete tablete bile su spakovane u nekoliko prozirnih kesa. Zaplenjena roba imala je uličnu vrednost preko 250.000 evra", rekli su ranije policajci sa carina, pišu nemački portali.

Dragan C. je nakon zaplene uhapšen i od tada se nalazio u pritvoru.

Na suđenju je priznao krivično delo, ali nije želeo da daje bilo kakve informacije o ljudima koji stoje iza narudžbina, iz straha za sebe i svog poslovnog partnera.

Prema pisanju nemačkih medija, Dragan C. je na sudu izjavio da je ranije bio profesionalni fudbaler u Crvenoj zvezdi, ali da je zbog povrede morao da završi karijeru. Navodno se od tada bavi prevozom robe.

"Srpski telegraf" je kontaktirao Crvenu zvezdu iz koje je poručeno "da se ne sećaju mladića sa imenom Dragan C. i da zato ne znaju ni druge detalje o njemu".

Takođe, Dragan C. je na sudu još ispričao da je dugovao 5.000 evra zbog kockarskih dugova, zbog čega je pristao da obavi posao za narko-dilere.

Draganov advokat je na pitanje sudije zbog čega on nije podigao kredit za dugove, odgovorio da to nije legalan kazino kakve obično viđamo, već da je novac dobijao od "određene gospode". On je navodno deo duga hteo da isplati sa 1.500 evra, koje je trebalo da dobije za prevoz droge. Sada se zbog gubitka 34.000 tableta plaši da će se suočiti sa odmazdama.

Presuda na koju je osuđen Dragan C, još nije pravosnažna.

(Blic/Mondo)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOJER REKORDER: Golman Bajerna ušao u istoriju Lige šampiona