MRKELA: U ovoj godini smo pomerili granice i afirmisali veliki broj mladih igrača

Novosti online

31. 12. 2020. u 11:02

SPORTSKI direktor Fudbalskog klub Crvena zvezda Mitar Mrkela osvrnuo se na učinjeno u 2020. godine.

МРКЕЛА: У овој години смо померили границе и афирмисали велики број младих играча

foto: FK Crvena zvezda

Nekadašnji igrač Zvezde ja na crveno-beloj večeri emitovanoj na klupskoj televiziji istakao da je završena još jedna uspešna godina i da je šampion Srbije afirmisao veliki broj mladih igrača.

- Ostvaren je i drugi cilj koji smo postavili, kvalifikovali smo se u grupnu fazu Lige Evrope i sa rekordnih 11 bodova smo zauzeli drugo mesto u grupi, prezimili smo u Evropi i na proleće ćemo igrati veliki dvomeč sa Milanom. Ovo je godina u kojoj smo pomerali granice i u kojoj smo afirmisali veliki broj mladih igrača - rekao je Mrkela.

Naveo je da je tokom ove godine Vladana Milojevića na mestu trenera nasledio Dejan Stanković kome je to prvi trenerski angažman.

- Pokazao je Dejan Stanković da uz uspešnu igračku karijeru može da gradi i uspešnu trenersku karijeru i sa njim smo ove godine pomerili mnoge granice kada je u pitanju rezultat u našem klubu.

Istakao je da će i u Novoj godini ciljevi kluba ostati isti.

- Ostaćemo na ovom putu, ciljevi će nam ostati isti. Želimo da osvojimo i četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, što će biti ptvi put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi.

Zvezdu 18. februara na stadionu "Rajko Mitić" očekuje prvi meč sa Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope, revanš je zakazan za 25. februar na "San Siru".

- Verujem da u dvomeču protiv Milana možemo da odigramo dve dobre utakmice i da se na pravi način predstavimo Evropi u duelima protiv velikana kakav je Milan. Posle ove uspešne kalendarske godine čekaju nas novi izazovi - zaključio je Mrkela.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna