VELIKI IGRAČ I LJUDINA: Aleksandar Lučić oprostio se od imenjaka i prijatelja Ivoša

Vladimir Mitrić

26. 12. 2020. u 12:58

ALEKSANDAR Lečić, ugledni Lozničanin, fudbaler Loznice, čiji kućni prijatelj decenijama bio preminuli Aleksandar Ivoš, legenda FK Vojovodine, tuzlanske Slobode, bečkog Zimeringera SK, reprezentacije Jugoslavije i Loznice, kao i rukovodilac Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“, kaže da je reč o „velikom igraču, sportisti i pre svega ljudini kako ga pamti Loznica i čitav Jadar i Podrinje, gde je odrastao sa svojim bratom Rodoljubom Rodom“.

ВЕЛИКИ ИГРАЧ И ЉУДИНА: Александар Лучић опростио се од имењака и пријатеља Ивоша

FOTO: V. Mitrić

Aca i Roda, kaže Lečić, od malih nogu bili su omiljeni u ovom gradu na Drini, koji su voleli svim srcem, i jedan i drugi, bukvalno do poslednjeg daha.

- Uvek je, Aca, kao i Roda zvao sve nas koje je poznavao interesovao se za svakog ponaosob i radova rastu naše dece i grada - kaže Lečić.

- Voleo je Loznicu, koju je uvek zvao LSK, gde je ostavio trag za sva vremena što je zabeleženo u fudbaslim monografijama tog kluba objavljenim prošle godine i pre 10 godina. Rado se sećao svakog trenutka provedenog u zavičaju Vuka Karadžića, Jovana Cvijića, Miće Popovića, Ante Bogićevića... Čuvao je sećanje na bogatu kultrurno istorijsku ali i sportsku prošlost ovog dela Srbije, koji je ostavio veliki pečat u njegovom životu. Uvek je govorio „moja Loznica“. I usta i srce su mu bili puni našeg grada i njegovih ljudi.

Ivoši su bili veliki prijatelji Lečićevog oca Jove, koji je bio višegodišnji predsednik FK Loznice i predsednik opštine Loznica.

- Danas ga žali njegova Loznica, ali i ljudi iz ovdašnjih sela, posebno Runjana, sela za čiju je ekupu „Prva iskra“ igrao, kao mlad fudbaler, i pomogao značajno da na jednom tirniru pobede najbolju selekciju fudbalera tadašnje JNA - kaže Lečić.

- I za Runjance, iz čijeg je sela poreklom čuveni Josip Runjanin, koji je, kao i Aca, živeo u Novo Sadu, na čijem groblju i počiva, Ivoš je bio i ostao omiljen kao da je njihov najbliži srodnik. Redovno je dolazio i na proslave ovog kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)