STANKOVIĆEVA GODINA NA KLUPI ZVEZDE: Evo šta je sve trener crveno-belih uspeo da uradi u tom periodu

Novosti online

21. 12. 2020. u 13:21

TAČNO godinu dana je prošlo od kada je Dejan Stanković seo na klupu Crvene zvezde.

СТАНКОВИЋЕВА ГОДИНА НА КЛУПИ ЗВЕЗДЕ: Ево шта је све тренер црвено-белих успео да уради у том периоду

FOTO: M. Vukadinović

Prošao je sve i svašta nekadašnji fudbaler crveno-belih, Lacija i Intera, ali na kraju kada se poduče crta može da se kaže da je imao i više nego dorbu godinu na klupi kluba iz Ljutice Bogdana.

Stanković je imao odličnu podlogu kada je stigao u Zvezdu. Vladan Milojević mu je ostavio zaostavštinu od 11 bodova prednosti i omogućio mu da lakše privede kraju prošlu sezonu.

Ipak, nakon pauze izazvane pandemijom virusa korona crveno-beli nisu dobro izgledali na terenu. Izgubili su od Partizana u polufinalu Kupa, potom su poraženi od TSC-a, pa se postavljalo jasno pitanje da li će debitant u trenerskom poslu izdržljati pritisak u kvalifikacijama i nastaviti trend plasmana Zvezde u evropska takmičenja.

Stanković je želeo da istraje i uspeo je u tome. Plasirao se u Ligu Evrope posle teškog meča sa Araratom. Nisu baš svi mogli da kažu da će crveno-beli proći grupu u ovom takmičenju.

No, "mali iz Zemuna" je uspeo da obori rekord našeg fudbala kada je broj bodova u pitanju u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Zvezda je grupu sa Hofenhajmom, Liberecom i Gentom okončala na drugom mestu sa 11 bodova, a izgubila je samo u Nemačkoj.

Uspeo je zajedno sa svojim igračima da dovede na "Marakanu" veliki Milan (prvi meč šesnaestine filana Lige Evrope igra se u Beogradu 18. februara).

Prošlo je tačno godinu dana od kada je Dejan Stankovića nasledio Vladana Milojevića na klupi Crvene zvezde/Foto: M.Vukadinović

Takođe, dao je šansu Zvezdinoj deci, afirmisao je Željka Gavrića, Veljka Nikolića, Strahinju Erakovića, Andriju Radulovića, a bitnu ulogu imao je i mladi Njegoš Petrović.

Tokom ove polusezone uspeo je da "večitom rivalu" pobegne na devet bodova i koliko-toliko stekne mirnoću pred početak druge polusezone.

Kada se sumira čitav učinak Dejana Stankovića, dođe se do računice da je na ukupno 43 utakmice uspeo da ostvari 33 pobede, uz šest remija i četiri poraza.

Gol razlika crveno-belih od kada je on trener je 90:21. To znači da Zvezda u proseku postiže na skoro svakoj utakmici više od dva gola, kao i da na svakoj drugoj utkamici prima pogodak.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024