BOSANCI ODABRALI NAJBOLJE: Miralem Pjanić i Marica Gajić sportisti godine

Tanjug

15. 12. 2020. u 09:08

Fudbaler Miralem Pjanić i košarkašica Marica Gajić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, odlučio je jednoglasno žiri 20. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radiotelevizije BiH.

БОСАНЦИ ОДАБРАЛИ НАЈБОЉЕ: Миралем Пјанић и Марица Гајић спортисти године

FOTO: AP

Miralem Pjanić prvi put u karijeri stigao je do ovog laskavog priznanja, nakon što je u godini na izmaku osvojio četvrtu titulu s Juventusom u Italiji, a onda ispunio snove potpisavši za slavnu špansku Barselonu, prenele su "Nezavisne".


"Hvala vam svima za nagradu za sportistu godine, naravno da mi je vrlo drago što sam je dobio. Zahvaljujem svima onima koji su birali, kao i reprezentaciji i klubu. Bila je vrlo uspešna sezona sa Juventusom, a prelazak u Barselonu je sigurno kruna moje karijere i nešto fenomenalno. Nadam se da će u budućnosti biti još puno uspeha. Ovo će biti još jedan motiv da bolje radim i budem primer našoj deci u BiH, da i oni budu jednog dana u reprezentaciji i najvećim klubovima sveta. Ova nagrada imaće posebno mesto u mojoj kući", kazao je Pjanić.

Marica Gajić u nekoliko poslednjih godina je redovno ulazila u top tri najboljih sportistkinja, a ove godine je konačno dočekala da ponese titulu najbolje.

Blistala je, kako navode "Nezavisne novine", i ove godine na parketima, posebno u dresu BiH reprezentacije koja se nalazi na pragu Eurobasketa, a kada je klupska karijera u pitanju, napravila je veliki transfer potpisavši za najbolju špansku ekipu, Avenidu, s kojom igra i Evroligu.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)