SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Rekli su nam da će meč u Kruševcu biti namešten meč

Novosti online

14. 12. 2020. u 17:51

FUDBALSKI klub Novi Pazar saopštio je da su u tom superligašu zabrinuti zbog direktnog i indirektnog obraćanja pojedinih ljudi iz fudbala.

СКАНДАЛ У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Рекли су нам да ће меч у Крушевцу бити намештен меч

FOTO: AP

Sve je usledilo nakon što je Fudbalski savez Srbije objavio imena sudija za predstojeću utakmicu između Napretka i Novog Pazara u Kruševcu.

Naime, Novopazarce su navodno upozorili da će utakmica sa Napretkom biti odlučena van fudbalskog terena.

- Pobedili smo Metalac, ali ne želimo da nam to budu poslednji bodovi u ovom delu prvenstva. Duel u Kruševcu kvalifikacioni je za oba rivala, a stižu nam upozorenja kako bi utakmica mogla da se odluči mimo fudbalskog terena. Iznenađeni smo i preduzimamo sve što je u našoj moći da izbegnemo neprijatna iznenađenja bilo koje vrste”, navode Novopazarci u saopštenju.

Utakmica između Napretka i Novog Pazara, u okviru 19. kola Super lige Srbije, zakazana je za sredu od 16 časova u Kruševcu, a pravdu će deliti glavni sudija Danilo Grujić sa pomoćnicima Stefanom Vojnićem, Dejanom Dimitrijević i Zoranom Širokom (četvrti sudija).

Tim povodom oglasio se i bivši državni reprezentativac Ognjen Koroman, koji je na društvenim mrežama ispod slike predsednika sudijske komisije FSS Milana Karadžića između ostalog napisao da “gospodin sa slike šalje u Kruševac po zadatku Grujića, Dimitrijevića i Širokog, samo ne zna se jos prelaz koji je. Bravo Karadžiću, bravo FSS. Pazarci, ostanite kući slobodno”.

U Novom Pazaru su najavili da će svojom kamerom zabeležiti svaki detalj utakmice u Kruševcu.

“To je ono što mi možemo da uradimo, a dodatni angažman očekujemo i od druge strane. Dovoljno je da postoji sumnja, pa da se na ovu utakmicu obrati posebna pažnja. Vidi se napredak u sudijskoj organizaciji u poslednjih godinu dana i baš iz tog razloga očekujemo da se na vreme preduprede eventualne loše pojedinačne namere. Kao i u svim prethodnim mečevima, naš cilj je pobeda. Da bismo do nje došli, potrebni su nam regularni uslovi, što bi sudijska organizacija dodatnom kontrolom utakmice trebala i mogla da nam obezbedi”, piše u saopštenju Novog Pazara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

potrebni su nam regularni uslovi

14.12.2020. 18:44

Da je regularnih uslova vi se uopšte ne bi sada takmičili u Superligi. Pazi sa 10-og mesta uleteli u Supeligu preskočivši 4 boljeplasirana tima. Gde je tu regularnost novopazarci?

XaXaXa

14.12.2020. 20:40

И то причају индивидуе из клуба који НИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ ПУТ није изборио свој суперлигашки статус резултатима постигнутим на фудбалском терену?!? Ф-У-Ј!!!