STANKOVIĆ: Napadom se najbolje čuvamo

Z. Ć.

12. 12. 2020. u 21:38

SA evropskog koloseka srpski šampion se ponovo brzo šalta na domaći. Oba su ove sezone i te kako uspešna, na šta je podsetio i Dejan Stanković pred sutrašnji (17) meč sa Bačkom u okviru 18. kola Superlige Srbije.

СТАНКОВИЋ: Нападом се најбоље чувамо

FOTO: Arhiva novosti

Trener crveno-belih je objasnio kako je njegovom timu pošlo za rukom da već 580 minuta ne primi gol u nadi da će meč protiv Bačke biti 17. ove sezone, na kojoj protivnik neće zatresti mrežu Milana Borjana.

- Kontrolom utakmice i napadom se čuva gol. Kada nastane problem, onda se svi branimo. To je način na koji svi zajedno uspevamo da sačuvamo mrežu. Ne razmišljamo mnogo o tome da li ćemo primiti gol ili ne, već nam je bitno da ga postignemo, da igramo organizovano i da imamo kontrolu nad utakmicom. Kada se ispune svi ti uslovi, mnogo je teže da se primi gol. Drago mi je zbog tog podatka da teško primamo golove -istakao je Stanković.

Odlične igre Crvene zvezde u Evropi sve više podižu i rejting srpskom fudbalu. Stanković je izneo i svoje mišljenje o mogućnosti da bi crveno-beli migli Srbiji da donesu dva predstavnika u Ligi šampiona naredne sezone.

- Rano je sada pričati o tome, videćemo posle žreba. Jedan od najvažnijih i najvećih ciljeva ove sezone je ostvaren - proleće u Evropi, konkretnom, poštenom i organizovanom igrom. Pre svega sam zadovoljan time jer smo napredovali kao ekipa. Sve što je došlo zbog toga, osvojeni bodovi u grupi Lige Evrope, porast koeficijenta, sve što smo dali klubu je fenomenalno. Jedan klub kao što je Crvena zvezda to i zaslužuje. Sada čekamo ponedeljak. Ima preozbiljnih ekipa, kao da igramo Ligu šampiona. Posle toga ćemo videti i spremati se za utakmicu.

Stanković je ponosan što je Milan Borjan izabran za najboljeg golmana prve faze Lige Evrope, a Milunović za drugog najboljeg defanzivca.

- Borjan nije bez razloga najbolji golman, lider i kapiten ove ekipe. Jedan je od najiskusnijih momaka u timu, sa zavidnom karijerom i velikim brojem utakmica u Evropi. I kada ih nema mnogo, njegove odbrane su veoma bitne, jer su to one ključne šanse protivnika. Nema on 15 intervencija na meču, ali te dve-tri su u pravim trenucima. Što se tiče Milunovića, on je u poslednje vreme stvarno sjajan, pre svega u defanzivnim zadacima i duelima. Radili smo mnogo na tome da odbranu dovedemo do savršenstva. Mnogo mi je drago što su naša dva igrača svrstana u sam vrh Lige Evrope i najbolji tim grupe.

ŽAO MI JE INTERA

KAO bivšem igraču Intera, Stankoviću je krivo što su "nero-azuri" neočekivano ispali iz Lige šampiona.

- Žao mi je, kao nekome ko je u tom klubu igrao deset godina. Inter je bio u grupi koju su mogli da prođu, a neće igrati ni Ligu Evrope. Mislim da je to jedan ozbiljan pad. Ne znam kakav je njihov dalji plan. Verovatno će težiti ka osvajanju prvenstva, jer neće imati dodatne obaveze, kao što su utakmice u Evropi - smatra Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna