LALATOVIĆ NAPRAVIO PRESEDAN: Pojavio se sa igračima na konferenciji i podigao prljav dres (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2020. u 20:16

ЛАЛАТОВИЋ НАПРАВИО ПРЕСЕДАН: Појавио се са играчима на конференцији и подигао прљав дрес (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube/Fk Vojvodina

FUDBALERI Vojvodine pobedili su Mačvu sa 1:0, a nakon utakmice trener Novosađana Nenad Lalatović pojavio se na kongerenciji sa svim igračima.

Već ranije je strateg kluba sa severa Srbije govorio o tome kako igrači i zaposleni nisu primili plate, pa je sada napravio presedan - tako što su svi igrači slušali njegovo obraćanje.

- Pozdravio bih sve prisutne i čestitao i jednoj i drugoj ekipi. Mačvi želim sve najbolje i žao mi je što njihova situacija u klubu nije kako treba. Drago mi je što ljubitelji fudbala u Srbiji danas mogu da vide ove momke koji su sa moje leve i desne stane i zaposlene u klubu jer oni su ponos Novog Sada, oni su ponos našeg kluba, svi treba da se ugledaju na njih - rekao je Lalatović.

Temperamentni stručnjak je potom podigrao prljavi dres koji je nosio Momčilo Mrkaić, strelac jedinog gola protiv Mačve.

- Vidite ovaj dres, ovako se bori za Vojvodinu. Mrkaić je dao gol, on se oznojio, sav je dres mokar, prljav, prema tome, nekima je hladno, sede kući, da slučajno ne nazebu, a moji momci ovde daju svoj maksimum, puštaju krv za ovaj grb ovde i ja želim da vam se momci zahvalim na svemu jer sam preponosan što sam vam ja trener. Želim da zahvalim vašim roditeljima jer su napravili ovakve junake, vi ste heroji Novog Sada. Svi ovi što sede po foteljama i voze skupocene automobile i oni kojima su frižideri puni, njima bih svima ispraznio frižidere. Vama i zaposlenima u klubu, ljudima koji će morati sada da operu ovaj dres, njima koji rade dva posla, bih napunio frižidere. Vi svi to zaslužujete, a njima bih ispraznio frižidere i poslao ih na autobus gradskim prevozom. Vi ovo niste zaslužili, vi ste ove godine doneli trofej Novom Sadu.

Lalatović je ponovio da se igračima i zaposleni duguje pošteno zarađen novac.

- Sada nam se duguju tri premije, dve plate, nekima i četiri plate i to je sramota i to ne sme da se dozvoli i o takvim stvarima ne sme da se ćuti. Ja znam da će možda mnogi da me kritikuju, mada mislim da neće, jer se ja ne borim za bogate ljude, već se borim za sirotinju. Ja molim bogate da daju sirotinji. Zaposleni u Vojvodini su me danas molili, ide Nova godina, idu slave, nemojte da oterate te ljude kući bez ijednog dinara. I oni treba da proslave Novu godinu, da napune frižider, da nahrane svoju decu. A da bi to uradili samo treba da budu plaćeni.

Istakao je da mnoge porodice žive od novca koji nisu dobili njegovi igrači i zaposleni u FK Vojvodina.

- Meni je žao kada im vidim lica u svlačionici, oni su drugi na tabeli, makar dva sata, oni ne smeju da budu neplaćeni. Oni ne smeju da se puste slučajno kući bez tri premije, bez dve plate, bez nagrada za kup, bez njihovih rata. Oni imaju svoje porodice, imaju svoju decu, imaju oni kome to da daju, ne treba vama da ostavljaju, koji možete to sve da im date u jednom danu.

Usledio je novi apel trenera Vojvodine upućen Dušanu Bajatoviću, koji je dao obećanje igračima.

- Mi imamo našeg sponzora i ja stvarno poštujem gospodina Bajatovića i moram da ga zamolim, jer sedeo je pored mene i obratio se svima njima. Obećao je, dva puta nije ispunio ono što je obećao, rekao je treći put da nas gleda u oči i da će dati. Kada sam spomenuo gradonačelnika, on nama čovek ništa nije obećao. Nisam ja ništa tražio od njega već sam mislio da pošto on ima moć u Novom Sadu da on može da učestvuje i da njima kaže da moraju da nas isplate. Ništa više. Moram da budem realan i pošten i da zamolim gospodina Bajatovića da ispoštuje to što je rekao. Bilo bi lepo da to ispoštuje do srede-četvrtka, jer je obećao ovim momcima, gledao ih je u oči i rekao je da će to biti ispoštovano. Svako ko nema kući para, svako ko prima minimalce, svako ko ne prima platu po dva-tri meseca, on se saoseća sa ovim momcima, on se saoseća sa svim zaposlenima. Oni znaju šta je kad nemaš.

Ponovo je zatražio pomoć i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Opet ću da kažem i ovom prilikom, ja se nadam da je predsednik Vučić juče odgledao i bar mu je neko preneo šta sam rekao. Znam da ima puno obaveza, ja znam da ako on ima minut samo da okrene ovde Novi Sad, da ovo sve može da bude rešeno - zaključio je Lalatović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sava

05.12.2020. 21:41

Ljudi , pa zar mi u Srbiji ne zivimo u ZLATNOM DOBU , obavestite trenera LALATOVICA i njegove igrace da nece dobiti zaradjeni novac , jer u Srbiji politicari moraju da naplate svojih 5-6 funkcija , pobogu ONI su iznad NARODA , stidi se Srbijo SRAMOTAAAAAAAAAAAAAAAAA !