BORJAN JE NAJJAČA KARIKA TIMA Stevan Stojanović o nasledniku: On je predvodnik ove generacije

Z. ĆOROVIĆ

05. 12. 2020. u 08:00

ČETVRTU godinu zaredom naš najtrofejniji klub se ističe odličnim uspesima na međunarodnoj sceni.

БОРЈАН ЈЕ НАЈЈАЧА КАРИКА ТИМА Стеван Стојановић о наследнику: Он је предводник ове генерације

FOTO: Nebojša Paraušić

Simbol, zaštitni znak, pa i anđeo čuvar ove evropske Zvezde je njen golman Milan Borjan, koji je i u poslednjem meču prtov Hofenhajma (0:0) sa nekoliko prepoznatljivih intervencija sačuvao mrežu i zlatni bod vredan naredne runde i proleća u LE.

Da je Borjan "pola tima", slaže se i njegov bivši "kolega", legendarni Stevan Dika Stojanović. Junak iz Barija i kapiten generacije evropskih prvaka za sadašnju "jedinicu" priča samo u superlativima.

- Milan je predvodnik ove generacije i sigurno je najzaslužniji za sve dobre rezultate - ističe Dika Stojanović u razgovoru za "Novosti".

ZVEZDA NA 50. MESTU U EVROPI

REMI sa Hofenhajmom doneo je Zvezdi novi skok na rang-listi UEFA, i to za dva mesta.

Red je bio da se dobri rezultati zaokruže, pa su crveno-beli sada po rejtingu 50. klub u Evropi. Sa koeficijentom 29,5, ovo je najbolji plasman najtrofejnijeg srpskog kluba u ovom veku. Pre evropske renesanse i dolaska trenera Vladana Milojevića, Zvezda je 2017. bila 195. na listi.

Sada, sa ovim rejtingom, izborila je status nosioca u trećem kolu kvalifikacija za LŠ, a moguće je da bude nosilac čak i u plej-ofu.

- Ne kažu džabe, dobar golman je pola tima. To se i sad pokazuje. Možeš da imaš dobru ekipu i igrače, ali ako je golman nesiguran i pravi kikseve, pada sve u vodu. Borjan je stabilan kao ličnost, iskusan, pouzdan, nametnuo se kao najjača karika, stub ekipe.

- Kvalitet potvrđuje na velikim utakmicama. On je najbolji kada je najvažnije, što znači da je jak u glavi, pored golmanskih kvaliteta koji nisu sporni. Možda je suvišno da pričam da ima brzinu, dobru procenu...

Dika ipak ne želi da pravi poređenja niti da ulazi u polemike da Zvezda nije imala takvog čuvara još iz njegovog vremena.

- Bilo je dosta dobrih golmana. Meni i njemu su se sklopile kockice da uz kvalitet pravimo i rezultat. To daje dodatnu težinu. Borjan je veoma dobar momak i često dođe kod mene u kafić, ovde na "Marakani". Popričamo o svemu, nisu to saveti, jer u klubu ima trenere sa kojima radi. Od mene uvek ima podršku.

Drago je Stojanoviću što njegova Zvezda odlično gura i ove sezone u Evropi, što će opet biti velikih uzbuđenja.

- Ovde sam maltene ceo život na stadionu. Svaki uspeh me raduje, što je najnormalnije za svakog zvezdaša. Kad je bilo izvlačenje i kada sam čuo koji su klubovi u grupi Lige Evrope, potajno sam verovao da možemo da prođemo, ali nisam bio toliki optimista. Gent je godinama jak, igrao je kvalifikacije za LŠ, a Hofenhajm bundesligaš, tako da je ovo sjajan uspeh za ovu generaciju. Zasluženo. Sve je bolja ova Dekijeva Zvezda.

 

VOLEO BIH ATRAKTIVNOG RIVALA

NADA se Stojanović da će Zvezda izvući neko poznato ime na žrebu za šesnaestinu finala LE.

- Voleo bih da dobijemo jakog protivnika, poput Arsenala ili Reala ako ispadne iz Lige šampiona. Mi smo mnogo puta dokazali da možemo da dobijemo svakog na "Marakani". Treba verovati u sebe, ne treba kalkulisati. Ovi momci nikoga ne treba da se plaše - poručuje Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije