LIGA ŠAMPIONA: O proleću sanjaju Tadić, Nikolić...

OSTALO je još deset viza za prolaz u narednu fazu Lige šampiona, budući da je tu muku prebrinulo šest timova prošle nedelje.

ЛИГА ШАМПИОНА: О пролећу сањају Тадић, Николић...

Tadić (Ajaks) na prvom meču sa Liverpulom Foto EPA

Jedno od preostalih mesta u najboljih 16 elitnog takmičenja, tražiće i naš trener Marko Nikolić, koji sa Lokomotivom u Moskvi dočekuje Salcburg (18.55) u nadi da bi sutra mogao da se popne na drugo mesto na tabeli grupe A.

Nešto kasnije (21.00) svoj meč u Španiji igraju i druga dva tima iz ove grupe - Atletiko, koji ima dva boda više od ruskog tima, i Bajern, koji je prolaz dalje već obezbedio. I stoga, računica je jasna - ako Bavarci slave u Madridu, i ako Nikolićeva ekipa dobije Red Bulovo mezimče, u poslednje kolo će ući kao drugoplasirani tim. Tako bi srpski stručnjak imao šansu da protiv Bajerna obezbedi prvoklasnu senzaciju, ali o tom-potom.

Prvo da se prođe prepreka u vidu Salcburga, s kojim je Lokomotiva remizirala u prvom meču u Austriji. Ruski mediji su opčinjeni prošlonedeljnim "katenaćom" protiv Atletika, pa su na pleća Marka i Lokomotive stavili imperativ pobede.

- Ispred nas je još jedna bitna utakmica, raspored je težak, ali trudimo se da izborimo, iako uopšte nije lako. Ali, verujem u svoj tim, momci su spremni da daju sve od sebe na terenu. Salcburg je odličan tim, gledali smo mnogo njihovih utakmica. Ne sviđa mi se to što mediji pišu da moramo da ih dobijemo. Ako je neko gledao njihove susrete sa Atletikom i Bajernom, zna da su mogli lako da ih pobede - spušta loptu Nikolić, kome je ovo debitantska sezona u eliti.

U sličnoj situaciji je Ajaks našeg Dušana Tadića, koji se zaputio na "Enfild" kako bi danas protiv Liverpula napravio korak ka narednoj rundi LŠ. Osokoljen prošlonedeljnom nagradom za igrača kola, Tadić će i večeras pokušati da protiv povredama ophrvanih "redsa" prospe komad magije na teren.

Ali, to što Jirgen Klop nema pola odbrane ne sme da zavara holandski tim. Mada, čak i ako Ajaks ne dobije Liverpul večeras, utisak je da će o prolasku dalje odlučivati meč sa "boginjom provincije" naredne nedelje u Amsterdamu u završnoj rundi.

VEĆ U OSMINI

Bajern (grupa A)

M. siti (grupa C)

Čelsi (grupa E)

Sevilja (grupa E)

Juventus (grupa G)

Barselona (grupa G)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio