BUNDESLIGA: Kostić asistent, slavio Bajern, blamaža Borusije iz Dortmunda

Novosti online

28. 11. 2020. u 18:40

Danas je odigrano je pet utakmica devetog kola Bundeslige, pobede su ostvarili Minhenski Bajern i RB Lajpcig, dok je Borusija iz Dortmunda zabeležila treći poraz od početka sezone.

БУНДЕСЛИГА: Костић асистент, славио Бајерн, бламажа Борусије из Дортмунда

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN/POOL

Kostićev Ajntraht je u Berlinu uzeo bod protiv Uniona - 3:3, a Srbin je bio asistent.

Bajern Minhen je slavio u Štutgartu rezultatom 3:1 i tako sačuvao prvo mesto na tabeli. Nije dobro počeo meč za Bavarce, pošto je u 20. minutu Kulibali savladao Manuela Nojera za 1:0.

Finiš prvog dela igre doneo je nova uzbuđenja, u 38. minutu je Koman u svom stilu ušao u sredinu i pogodio prvi ugao za 1:1. Minut kasnije, Štutgart je postigao drugi gol, ali je VAR intervenisao, pa je on poništen zbog faula Forstera nad Nojerom

Kada se činilo da će na poluvremenu biti 1:1, Robert Levandovski je iskoristio asistenciju Komana za 1:2.

Hansi Flik je u drugom poluvremenu ponovo dokazao da ume da nanjuši prave izmene, uveo je Sanea i Daglasa Koštu koji su slomili Švabe. U 83. minutu, Sane je vukao loptu, proigrao Daglasa Koštu u pravom trenutku, a ovaj pogodio prvi ugao, na sličan način kao Koman, za 1:3.

Keln je uspeo da do prve pobede dođe tamo gde su se verovatno i učenici Markusa Gisdola najmanje nadali. Četa Lusijana Favra uspela je danas da kod kuće izgubi od Kelna (1:2), tima koji od starta sezone nikoga nije pobedio?! Bilo je to daleko najslabije izdanje Dortmunda ove godine

Borusija se mučila od starta. Lopta je išla sporo, napadi su bili bezidejni. Za takvo izdanje Milionera određene zasluge moraju i na adresu Gisdola, ali nema sumnje da će navijači za ovakvo izdanje na stub srama "okačiti" Lusijana Favra.

Dortmund je manje-više na vreme smanjio rezultat. Igrao se 74. minut. Ako je nešto dobro Favr danas uradio onda su to izmene. Sa klupe je ubacio Đija Rejnu i Torgana Azara i upravo su njih dvojica realiozovala taj pogodak.

Ali od tog momenta domaći ni da opepele. Keln je sve zatvorio pozadi, da bi ga u 95. minutu i sreća pogledala. To je ona jedna jedina šansa za Halanda. Rojs ga je proigrao, a Norvežanin promašio sa pet metara praznu mrežu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)